Cum îți protejezi compania împotriva atacurilor cibernetice?

135

Indiferent de tipul afacerii pe care o administrezi, atacurile cibernetice reprezintă un risc real. În continuare îți prezentăm câteva metode eficiente de a-ți proteja firma împotriva acestora.

Apelează la servicii de securitate IT

Marea majoritate a atacurilor cibernetice pot fi prevenite cu ajutorul experților în securitate cibernetică. Folosind sisteme și programe speciale, aceștia vor implementa o serie de măsuri care îți vor proteja afacerea împotriva atacatorilor online. Apelează la o companie cu experiență în oferirea soluțiilor de securitate IT. Experții vor evalua riscurile și vor proteja datele firmei. În acest fel, vei reuși să-ți ții business-ul în siguranță. 

Asigură-te că alegi partenerii și platformele potrivite

Folosești un firewall pentru aplicații web (web application firewall – WAF) pentru a-ți proteja website-ul? Respectă platforma de ecommerce pe care o utilizezi standardele PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard)? Acestea sunt doar câteva aspecte pe care este bine să le ai în considerare pentru a-ti apăra firma împotriva atacurilor cibernetice care pot viza procesul de plăți online. De asemenea, compania de hosting cu care colaborezi at trebui să verifice constant dacă măsurile de securitate sunt aplicate corespunzător, pentru ca atacurile împotriva site-ului să fie prevenite. 

Identifică datele sensibile

Citeste si:  Cum scapi de buruienile din grădină? 4 metode eficiente pentru o grădină perfectă

Informațiile cu privire la cardurile de credit sunt adesea ținta principală a atacurilor cibernetice, acestea fiind date sensibile. Alte exemple de date sensibile sunt adresele de email și numerele de telefon. Firma ta poate să aibă acces și la alte date care nu sunt atât de valoroase, așadar este important să faci diferența între ele și să prioritizezi protejarea celor sensibile.

Educă-ți angajații

Cu cât angajații firmei știu mai multe despre atacurile cibernetice și despre cum să protejeze datele, cu atât mai bine apărată va fi afacerea. Educarea angajaților în acest sens poate fi făcută reamintindu-le să nu deschidă atașamente primite de la persoane pe care nu le cunosc sau din emailuri pe care nu le așteptau. Pe lângă asta, le poți aduce la cunoștință un set de proceduri de criptare a informațiilor sensibile sau personale și să le ceri să-și schimbe parolele regulat.

Fă backup și configurează datele

Backup-ul sau arhivarea datelor este esențial pentru recuperarea acestora în eventualitatea unor atacuri cibernetice, furturi sau pierderi ale echipamentelor sau fișierelor media. Nu fă backup doar datelor stocate în server, ci ocupă-te și de dispozitivele mobile. 

Este recomandat să faci backup și pentru configurațiile sistemelor și ale dispozitivelor, astfel încât toate setările să poată fi recuperate sau utilizate ca referință ori de câte ori adaugi dispozitive sau servere noi. Poți face arhivarea datelor simplu și rapid în cloud.

Toate companiile, indiferent de mărimea sau industria în care activează, riscă să cadă pradă atacurilor cibernetice. Ia în considerare recomandările din acest articol și vei reuși să-ți epri afacerea împotriva acestora.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata