Gheorghe Iaciu a cumpărat Moldova Mall

20

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care a investit puternic în piaţa imobiliară în ultimul an, ajungând la o participaţie de peste 45,48% din Impact Developer & Contractor, a cumpărat centrul comercial Moldova Mall din Iaşi, aflat în portofoliul fondului de investiţii Equest Balkan Properties (EBP). Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, conform capital.ro.

„În urma unor negocieri multipartite derulate pe perioada ultimelor luni, acţionarii Rivium Galeria Mall SRL, companie care deţine şi operează centrul comercial Moldova Mall, au perfectat transferul acţiunilor către Afaredo Limited, companie specializată de investiţii, tranzacţia fiind în curs de finalizare“, potrivit informaţiilor furnizate în exclusivitate pentru Capital de cele două părţi implicate în tranzacţie.

În 2011, George Teleman, partener în cadrul Equest, a preluat 51% din centrele comerciale Vitantis din Bucureşti şi Moldova Mall din Iaşi contra unui preţ simbolic de 5 euro, la care s-au adăugat credite de circa 20 mil. euro. Modelul de preluare seamănă foarte mult cu o reorganizare prin insolvenţă. Practic George Teleman, managerul acestor proiecte, Equest Balkan Properties (EBP), proprietarul activelor, şi UniCredit, care a finanţat investitorul, au ajuns la un acord în urma căruia George Teleman a preluat 51% din cele două proprietăţi cu scopul de a le restructura şi a le face vandabile.

Tranzacţia de vânzare a Moldova Mall a implicat, în principal, negocierea cu UniCredit Bank Austria, obţinerea acordului acesteia pentru efectuarea tranzacţiei şi identificarea unei soluţii tripartite cu privire la partea din creditul bancar rămasă de returnat. Gheorghe Iaciu s-a angajat să plătească o parte din împrumutul bancar şi să capitalizeze parţial datoria preluată.

Complexul Moldova Mall, care are o suprafaţă închiriabilă de 9.024 mp, a fost dezvoltat de omul de afaceri ieşean Dănuţ Prisecariu şi vândut în 2006 către EBP pentru 34,5 mil. euro. Fondul de investiţii a avut angajate credite bancare în valoare de circa 20 mil. euro la care se adaugă alte circa 12 mil. euro, capitalul propriu al EBP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata