Aplicaţia mobilă TikTok a devansat Facebook și a devenit cea mai descărcată din lume

În anul 2020, aplicaţia TikTok a devenit cea mai descărcată aplicaţie mobilă din lume, devansând Facebook şi aplicaţiile sale de mesagerie, semn că pandemia de coronavirus a extins popularitatea platformei de clipuri dincolo de publicul său iniţial, adolescenţii, informează AFP miercuri.

În conformitatea firmei de specialitate App Annie, aplicaţia deţinută de grupul chinez ByteDance s-a impus în topul descărcărilor anul trecut, urmată de Facebook şi de celelalte aplicaţii aflate sub umbrela firmei, Whatsapp, Instagram şi Messenger. În urma acestora vin Snapchat şi Telegram.

Astfel, TikTok s-a confruntat cu o perioadă dificilă la sfârşitul anului 2019, când fostul preşedinte american Donald Trump a încercat să o interzică prin decrete, care acuzau aplicaţia că este folosită pentru a spiona americanii în numele Beijingului.

Acest lucru nu i-a afectat însă popularitatea, care a explodat pe fondul restricţiilor sanitare şi al lockdown-urilor, conform Agerpres.

În iunie, preşsdintele american Joe Biden a anunţat revocarea decretelor predecesorului său, cerând în acelaşi timp administraţiei sale să investigheze riscurile reale pe care le prezintă aplicaţiile deţinute de anumite puteri străine.

În prezent, Tiktok revendică aproape 700 de milioane de utilizatori lunari în întreaga lume.

Aşadar, Facebook păstrează însă un mare avans: peste 3,5 miliarde de persoane folosesc cel puţin una dintre cele patru platforme ale sale (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp) în fiecare lună.

Însă Instagram şi alte reţele de socializare au copiat formatul de filmuleţe, cu efecte speciale uşor de utilizat, care au făcut TikTok atât de popular.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata