Apple a conceput măşti pentru cadrele medicale

Masti care acoperă în întregime faţa a conceput Apple,  măşti destinate personalului spitalicesc, şi va putea produce 1 milion de măşti pe săptămână, a anunţat duminică directorul-general al companiei Tim Cook pe Twitter, potrivit AFP.

Patronul Apple a explicat că aceste măşti, au fost concepute de către „proiectanţi de produse, echipe de inginerie şi ambalare şi de către furnizori”  care vor fi fabricate din plastic transparent şi care vor acoperi întreaga faţă.

Ritmul de producţie va fi de un milion pe săptămână. Aceste măşti – care au început să fie produse încă din weekend – vor fi destinate SUA într-o primă etapă. Ele vor fi produse deopotrivă în Statele Unite şi în China.

În mesajul difuzat pe Twitter, Tim Cook a precizat, între altele, că Apple a reuşit să achiziţioneze 20 de milioane de măşti chirurgicale de la furnizori din întreaga lume.

Astfel, compania producătoare de calculatoare şi telefoane se alătură întreprinderilor care şi-au modificat liniile de producţie pentru a răspunde la penuria de măşti, aşa cum au făcut-o companii italiene precum Prada şi Lamborghini.

În Italia, Giorgio Armani produce în prezent combinezoane de protecţie, iar în Spania inginerii de la Renault au conceput viziere şi măşti care au fost apoi produse pe imprimante 3D disponibile în fabricile care şi-au suspendat activitatea obişnuită.

În SUA, preşedintele Donald Trump a ordonat constructorului de automobile american General Motors (GM) să producă aparate de respiraţie artificială, notează AFP.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata