Compania HP a reparat şi refolosit peste 4,6 milioane de unităţi hardware

Foto: forbes.com

Cu un număr de peste 4,6 milioane de unităţi hardware reparate şi refolosite, respectiv mai mult de 520.000 de tone de materiale hardware şi consumabile pentru imprimante au fost reciclate, până în prezent de compania HP, potrivit datelor publicate vineri.

„Alegând modelul contractual, bazat pe abonament, în defavoarea modelelor tranzacţionale, companiile pot colabora îndeaproape cu clienţii pentru a se asigura că, după folosire, produsele nu ajung în depozitele cu deşeuri. În acest fel, HP a reparat şi refolosit peste 4,6 milioane de unităţi hardware şi a reciclat peste 520.000 tone de materiale hardware şi consumabile pentru imprimante. Iar obiectivul companiei este să recicleze 1,2 milioane de tone până în 2025. În fiecare zi, aproape 1 milion de sticle de plastic sunt transformate în cartuşe noi în fabricile de reciclare din Nashville (SUA) şi Thurnau (Germania). Serviciul Instant Ink de la HP – un serviciu de abonament lunar care livrează la uşă rezervele de cerneală înainte de golirea completă a cartuşelor şi care include o schemă de reciclare – reduce cu 73% amprenta de carbon asociată cu achiziţionarea şi distribuirea cartuşelor de cerneală, comparativ cu procesele tradiţionale de comercializare”, se arată într-un comunicat de presă al companiei transmis AGERPRES.

Recent, modelul sustenabil a fost lansat de către companie şi în România – „Instant Ink” – pentru a le oferi utilizatorilor acest serviciu care simplifică procesul de gestionare a echipamentelor HP şi, în acelaşi timp, rezolvă problema reciclării cartuşelor.

Raportual, un studiu realizat de ONU relevă faptul că nivelul de risipă va depăşi drastic nivelul creşterii populaţiei până în anul 2050.

În viziunea reprezentanţilor HP, procesul de construire a unei economii circulare este susţinut şi de noile tehnologii industriale, precum printarea 3D sau Internet of Things (IoT). Astfel, atunci când producătorii folosesc tehnologia de imprimare 3D de la HP, de exemplu, pot reutiliza până la 80% din surplusul de amestec rămas de la orice proiect. De asemenea, utilizarea tehnologiei IoT pentru procesele de mentenanţă previne deteriorarea produselor şi diminuează risipa de energie şi de materiale cu până la 20%.

Încă din anul 2018, compania HP s-a alăturat iniţiativei NextWave Plastics pentru a susţine prima reţea globală de aprovizionare cu plastic reciclat din apropierea oceanelor.

În contextul tehnologic, parte a acestui angajament, compania americană a investit două milioane de dolari pentru construcţia unei linii de spălare a plasticului reciclat în Haiti – care a fost finalizată cu succes în 2020.

„Plasticul ajuns pe plajele din Haiti este colectat, apoi este curăţat pentru a putea fi utilizat la fabricarea de noi produse şi cartuşe HP. Pe lângă faptul că acest proces contribuie la un portofoliu de produse HP sustenabile şi la reducerea poluării mediului înconjurător, iniţiativa a creat oportunităţi economice pentru mai mult de o mie de oameni din Haiti, în principal pentru femei care îşi pot întreţine astfel familiile”, se menţionează în comunicat.

În altă ordine de idei,  HP colaborează cu Smart Freight Centre, specializat în reducerea emisiilor rezultate din activităţi de transport, ca parte a angajamentului companiei de a reduce cu 10% emisiile de gaze cu efect de seră până în anul 2025. Această colaborare a crescut cu 31% eficienţa livrării laptopurilor HP din Asia în Europa.

„Un număr tot mai mare de laptopuri HP sunt livrate cu trenul. Transportul feroviar este eficient din punct de vedere energetic, având o medie de 76% mai puţine emisii decât vehiculele care transportă marfa pe aceeaşi distanţă şi cu aceeaşi încărcătură . Orice companie, care doreşte să aibă un rol în construcţia unei economii sustenabile, trebuie să adopte o strategie de transport multi-modală care să includă şi transportul feroviar”, subliniază reprezentanţii HP.

HP a dezvoltat HP Planet Partners, un program de reciclare pentru echipamente şi consumabile hardware, care este activ în 76 de ţări, inclusiv în România.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata