De la 1 iulie, pe lângă pensia pentru luna iulie, pensionarii vor primi și ajutorul de 700 de lei

38

Marius Budăi, ministrul Muncii a vorbit despre taloanele de pensii care urmează să fie primite începând cu data de 1 iulie.

Vizați sunt pensionarii care au venituri mici. Aceștia ar urma să primească de luna următoare cei 700 de lei din partea statului român pentru a putea face față valului de scumpiri în masă a prețurilor la alimente, facturi, dar și carburanți.

Astfel, pe lângă pensia pentru luna iulie, pensionarii vor primi și ajutorul de 700 de lei, fie că este vorba despre pensiile primite pe card, sau pensiile primite prin Poșta Română, precizează ministrul.

Cum vor putea primi pensionarii cei 700 de lei?

Marius Budăi susține că în funcție de zone, acestepensii vor fi achitate în perioada 1-15 iulie, iar fiecare pensionar care are un venit mic va primi ajutorul din partea statului.

În afirmaţiile sale, „Între 1 si 15 iulie se achită pensiile. Pentru cei care primesc pensia în cont bancar, cei 700 de lei vor fi livrati pe card, pentru ceilalţi banii vor veni acasă, împreună cu pensiile. Este un ajutor care se acordă în luna iulie, pe aproximativ acelaşi principiu pe care l-am avut si in ianuarie. Suma se vireaza pe cardul de pensie”, a declarat Marius Budăi la România Tv.

În ceea ce privește situația voucherelor sociale în valoare de 250 de lei care urmează să fie primite de persoanele vulnerabile, ministrul susține că există riscul ca livrările de carduri către cetățeni să nu poată fi încheiate până joi.

Marius Budăi, despre voucherele de 250 de lei

Pe de altă parte, el a explicat că sumele nu vor fi pierdute, iar cei care vor primi cardurile mai târziu, în luna iulie, vor primi atunci și sumele aferente lunii iunie. Totodată, el a mai precizat faptul că nu există o listă stabilită privind alimentele care ar putea fi achiziționate cu voucherele de 250 de lei.

Aşadar, „Există riscul să nu putem încheia până mâine toate livrarile de carduri către cetățeni. Cei care primesc cardurile în luna iulie vor primi și sumele aferente lunii iunie. Sumele nu vor fi pierdute. Nu exista o listă de alimente care pot fi cumparate cu aceste vouchere”, a explicat ministrul.

În acest context, Ministerului Fondurilor Europene spune, „În momentul în care beneficiarii vor primi cardul pe care va intra suma de 250 de lei, (acestea vor fi însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare, inclusiv codul PIN), dar și detalii despre magazinele unde pot fi utilizate”.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata