Legea asigurării obligatorii a locuinţelor este în vigoare, dar nu se aplică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă, 10 iulie, în localitatea nemţeană Doljeşti, că legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor este în vigoare, dar nu se aplică.

„Din păcate ne întâlnim cu aceeaşi situaţie. Companiile de asigurări au văzut că nu s-a construit dig de protecţie nici după inundaţiile din 2005, nici după inundaţiile din 2008, iar acum iar sunt inundaţii. Este ca şi cum le-ai spune dinainte: fraţilor asiguraţi casa că o să o plătiţi”, a declarat şeful statului.

Traian Băsescu a adăugat că, începând de anul viitor, statul nu va mai oferi niciun fel de sprijin locuinţelor construite fără autorizaţie.

„Nici nu trebuie să-i obişnuim pe români: măi frate, nu respecţi legea, guvernul tot îţi face locuinţa”, a menţionat Traian Băsescu.

Şeful statului a subliniat însă că nu face referire la satele construite în urmă cu zeci de ani, ci la locuinţele apărute în anii trecuţi.

„Discutăm de sate vechi pe care nimeni nu-şi pune problema să le strămute. Nu asta este soluţia. Soluţia este să facem dig. Iar la Doljeşti guvernul va aproba miercuri alocarea de fonduri pentru construirea digului. Nu spun doar aşa, ci în cunoştinţă de cauză pentru că înainte să vin aici m-am informat la guvern„, a adăugat Traian Băsescu.

Şeful statului s-a aflat sâmbătă la Doljeşti unde împreună cu autorităţile judeţene a vizitat mai multe gospodării inundate. Şeful statului a stat de vorbă cu oamenii şi chiar a fost invitat de unul dintre ei să vină în momentul în care îşi va inaugura locuinţa refăcută.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata