Podgoriile ieşene au o recoltă bogată în această toamnă

Anul acesta este extrem de favorabil recoltelor de struguri, atât productia, cât si vânzarile la export înregistrând cresteri semnificative. Productia locala de struguri înregistreaza cresteri de circa 10%, iar acest lucru se datoreaza în special ploilor rare de pe parcursul anului si zilelor caniculare.

Strugurii au o concentratie buna de zahar, aproximativ 200 de grame la kilogram, iar în conditiile normale, concentratia ajunge la 160 de grame. Pentru anul acesta, productia este estimata la 9 tone de struguri la hectar, cu circa 10% mai mult decât anul trecut”, a explicat Catalin Grecu, director de marketing în cadrul SC Cotnari SA.

Combinatul de la Cotnari este modernizat si are capacitate mare de stocare, iar în pivnite sunt cisterne noi, din inox, pentru vinurile seci, precum Frâncusa si butoaie de lemn pregatite pentru vinurile nobile precum Grasa, Tamâioasa, Feteasca alba.

Productia este în crestere si la compania Bucium SA, unde în functie de soiul de struguri se culeg si 20 de tone la hectar. „Este o recolta foarte buna. În functie de soiul cultivat, productia ajunge la 8 tone la hectar, dar muscatul otonel poate produce chiar si 20 de tone de struguri la hectar”, a declarat Ionut Stoian, direcorul executiv al SCA Bucium SA.

Citeste si:  PRO ON-YOU IMPEX SRL - notificare privind deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei

Producatorul de vinuri Bucium a angajat pentru aceasta perioada 200 de persoane. „Sunt angajati cu ziua si sunt platiti în functie de numarul de galeti de struguri culese, însa nu va pot da cifre pentru ca sunt confidentiale”, a precizat directorul executiv al companiei Bucium.

Sursa: Ziua de Iasi

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner