PSD susține cu argumente că pensiile trebuie să crească cu 11%

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea vine cu precizări referitoare la discuțiile dintre PNL și PSD, în ceea ce privește majorarea pensiilor, dar și a procentului cu care ele urmează să crească.

După ședința Consiliului Politic Național al PSD, negocierile pentru un guvern PNL – PSD sunt finalizate într-o proporție de peste 90%.

Pe de altă parte, el a subliniat faptul că rămân deschise discuțiile pe capitolul Muncă, pe capitolul fiscal și pe Justiție. Referitor la majorarea pensiilor, el spune că majorarea cu 11% a pensiilor este „o cifră corectă”.

Însă, social democratul nu a precizat cu cât ar urma să crească  alocaţiile sau salariul minim pe economie, însă a subliniat faptul că social democrații țin foarte mult la pachetul de măsuri sociale.

În opinia sa, „Negocierile sunt finalizate într-o proporție de peste 90%. Rămân deschise discuțiile pe capitolul Muncă, pe capitolul fiscal și pe Justiție. Noi, cei de la PSD, ținem forte mult la pachetul de măsuri sociale și aș menționa doar creșterea pensiilor, creșterea alocațiilor, creșterea salariului minim”, spune Radu Oprea, după ședința Consiliului Politic Național al PSD.

În plus, el a mai adăugat că există mai multe măsuri care au fost preluate din programul PSD, printre care scheme de ajutor pentru IMM, susținerea ecoomiei, programul „Fabricat în România”, stimularea asocierii producătorilor agricoli, precum și accesul la medicație antivirală și asigurarea de teste rapide anti-Covid de calitate.

 PSD-ul nu își dorește discriminări

În ceea ce privește obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă, purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că social democrații sunt de acord, însă cu o singură condiție, mai exact, acest document nu ar trebui să creeze discriminări.

Radu Oprea a mai subliniat faptul că certificatul verde trebuie să fie un instrument care să facilizeze călătoriile și nicidecum să devină un instrument opresiv. El a adăugat că PSD nu ia în calcul să dea afară oameni din cauza acestui document.

În România, „Certificatul verde, din perspectiva PSD, nu trebuie să creeze discriminări. E trebuie să fie un instrument care să facilizeze călătoriile. El nu trebuie să devină un instrument opresiv. PSD nu intenționează să dea oameni afară. Sunt discuții în Camera Deputaților”, adaugă Oprea.

Referitor la testările gratuite, purtătorul de cuvânt al social-democraților menționează că aceasta este o prioritate pentru PSD.„Este o chestiune la care PSD ține”.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata