Răzvan Nicolescu este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al ACER

Noul ministru delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a fost numit miercuri în funcţia de presedinte al Consiliul de Administraţie al Agenţiei pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER), în timp ce polonezul Piotr Wozniak a fost numit vice-preşedinte al aceluiaşi organism, informează un comunicat de presă.

Consiliul de Administraţie numeşte directorul ACER, adoptă programul de lucru al Agenţiei şi exercită responsabilităţi bugetare.

‘Mulţumesc colegilor mei pentru încrederea lor şi fostului preşedinte pentru munca sa. Îmi voi cheltui toată energia pentru succesul Agenţiei. ACER are un rol crucial în finalizarea pieţei interne’, a declarat Răzvan Nicolescu.

Oficialul român este deja membru al Consiliului de Administraţie al ACER, deţinând chiar funcţia de vice-preşedinte pentru perioada 2010-2014, ca urmare a unei decizii adoptată la Consiliul Uniunii Europene din luna decembrie 2009.

Răzvan Nicolescu (36 de ani) este absolvent al Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. În anul 2008 a absolvit programul MBA al Solvay Business School. Și-a început cariera profesională în cadrul unui institut de cercetare în domeniul energetic.

La începutul acestei luni, Răzvan Nicolescu a preluat mandatul de la predecesorul său, Constantin Niţă, care a fost numit ministru al Economiei.

Într-un interviu acordat la începutul lunii decembrie Răzvan Nicolescu arăta că, deşi deţine a doua funcţie ca importanţă pe care o are un român la nivel european, după cea de comisar european, nu vrea să se oprească aici. LA momentul respectiv, Nicolescu nu excludea posibilitatea ca, în 2014, să candideze la funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al ACER.

‘Atunci când mi-am asumat o candidatură la Consiliul de Supraveghere al Agenţiei Europene pentru Energie concurând împotriva unor nume grele din domeniu — foşti miniştri, şefi de mari companii, oameni cu prestigiu mare — am crezut în mine ca şi candidat român, am încercat să fiu eficient şi competitiv. Am şi reuşit. Probabil aceasta este, până în prezent, cea mai mare realizare a mea. Am câştigat o competiţie la nivel european în care puţini îmi dădeau şanse la început. Încerc acum să demonstrez că românii pot să ocupe funcţii importante la nivel european. În aceste condiţii, vă fac un anunţ în premieră: nu exclud ca la anul să candidez la preşedinţia Consiliului de Supraveghere al acestei instituţii europene’, a declarat Răzvan Nicolescu în interviul acordat AGERPRES în luna decembrie 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata