Rovana Plumb: Peste 188.000 de persoane au beneficiat de măsuri active în cadrul programului „Garanţia pentru tineri”

Peste 188.000 de tineri din România, cu vârsta sub 25 ani, au beneficiat de măsuri active în cadrul programului „Garanția pentru tineri”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, cu prilejul Conferinței la nivel înalt privind ocuparea forței de muncă în Europa, desfășurată la Milano, în Italia.

‘Crearea de noi locuri de muncă este o prioritate a Guvernului Ponta, lucru evidențiat de cele 200.000 de noi locuri de muncă create în ultimii doi ani, de rectificarea bugetară din această toamnă, atunci când s-au alocat mai mulți bani pentru Ministerul Muncii, dar și de programele demarate pentru a crește rata de ocupare.

Reuniunea de la Milano este extrem de importantă pentru că vom avea ocazia să discutăm cu liderii europeni despre crearea de noi locuri de muncă și despre combaterea șomajului. Garanția pentru tineri este un program util și foarte necesar pentru a crește rata de ocupare în rândul tinerilor și el trebuie susținut’, a spus Rovana Plumb, conform unui comunicat remis miercuri.

Potrivit comunicatului, evenimentul de la Milano reunește șefi de state și de guverne membre ale Uniunii Europene, precum și lideri ai instituțiilor care gestionează domeniul ocupării forței de muncă din Europa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata