Legătura dintre educația financiară și asigurarea RCA în 2021

Pentru tot mai multe orașe mari ale țării dar și pentru o parte din cele considerate medii sau mici problema traficului și al numărului mare de mașini începe să fie un aspect ce se pare a fi tot mai greu de gestionat. Creșterea constantă a parcului auto aduce pentru mulți dificultăți în ceea ce privește deplasarea, mărind cu mult timpii petrecuți în mașină, afectând în același timp confortul participanților în trafic. Acest aspect influențează și domeniul de asigurari online.

Pentru cei care nu știu deja, asigurarea RCA (Răspundere Civilă Auto) reprezintă asigurarea prin care se asigură persoanele prejudiciate din cauza unui accident auto produs din vina asiguratului. Asigurarea RCA este obligatorie pentru persoanele fizice și juridice ce dețin un autoturism înmatriculat în România și pentru persoanele care conduc în România un autoturism înmatriculat în străinătate și care nu este asigurat în țara respectivă.

În prezent asigurarea RCA poate fi regăsită și cu posibilitatea opțională a clauzei “Decontare directă”, aspect ce avantajează păgubitul. Astfel acesta are posibilitatea de a se folosi de beneficiul dat de clauză pentru a-și repara mașina prin propriul asigurator, evitând astfel neplăcerile unor interacțiuni cu asiguratori mai puțin serioși.

Prețul unei astfel de polițe, fie că ne referim la cea standard ori la cea cu decontare directă poate fi aflat destul de ușor folosind un calculator RCA. Prețurile variază în funcție de perioada de timp aleasă (specialiștii în domeniul asigurărilor recomandă ca perioadă optimă de asigurare perioada de 1 an de zile pentru obținerea unui preț bun) dar și de firma de asigurări aleasă. Nu în cele din urmă diferențele de preț se regăsesc și la optarea pentru clauza de decontare directă. Având în vedere că am vorbit deja despre clauza opțională a RCA și anume “Decontare directă”, trebuie amintită și tipul de asigurare CASCO, asigurare facultativă dar extrem de apreciată în rândul șoferilor din România care țin la propriul autoturism și care optează fără a sta pe gânduri la achiziția unei astfel de polițe.

Este o soluție practică achiziționarea unei polițe RCA online?

Evident, deoarece procedura de completare a informațiilor este una extrem de ușoară și rapidă. Pint.ro pune la dispoziție clienților săi o zonă bine exemplificată dar și una de contact în care răspunsurile vin în 30 de minute de luni până vineri, până la ora 18 și în maxim 2 ore în afara acestui interval. Astfel serviciul răspunde cu promptitudine oricărui tip de solicitare sau nelămurire.

Alegerea tipului de asigurare înseamnă dincolo de toate cunoașterea propriilor avantaje și beneficii la care suntem expuși. Înseamnă cântărirea cu atenție și chibzuință a felului în care alegem să cheltuim banii pe un produs menit să ne protejeze atunci când suntem prezenți în trafic. Foarte multe subiecte referitoare la asigurări se regăsesc în cărțile și seminariile de educație financiară. Mai mult în prezent subiectul ajunge să fie tratat cu mult mai multă importanță și de către asiguratori care se implică în webinarii și evenimente online și nu numai pentru a oferi o imagine cât mai clară asupra produselor pe care în esență aceștia ajung să le vândă.

Asigurari online – Digital este mereu rapid și sigur

Chiar dacă unii sceptici ar merge pe premiza că mediul offline este mai sigur și mai ieftin, trebuie precizat faptul că ofertele și rapiditatea de desfășurare a întreg procesului de achiziție ajunge să fie unul mult mai rapid și eficient fără a implica alergătură și timp pierdut fără rost. Algoritmii de funcționalitate a site-ului pint.ro cât și o optimizare corespunzătoare vin spre ajutorarea cât mai eficientă a clienților, menținând în același timp datele în siguranță.

Cum rămâne cu educația financiară?

De menționat este faptul că educația financiară ajunge să ne ajute în 2021 mult mai mult decât ne-am imagina. De la tipul de autoturism pe care-l alegem, la tipul de asigurări utilizate cât și la alegerea propriului management de consum. Astfel prin simpla cunoaștere a unor elemente economice relativ simple puteți economisi bani la care nici nu v-ați fi gândit vreodată.

Merită să-mi fac asigurare CASCO?

Specialiștii pint.ro remarcă faptul că asigurarea facultativă de tip CASCO ajunge să fie pentru autoturismele din România una dintre cele mai bune investiții pe care un șofer o poate face pentru mașina sa. Arhitectura urbană șubrezită a multor mari orașe și nu numai, traficul infernal și neatenția tot mai accentuată a șoferilor distrași de diverse precum tehnologia, transformă simpla participare la trafic într-o expunere de risc major ce se poate finaliza în unele situații cu daune materiale semnificative.

Cui se adresează asigurările online? Tuturor posesorilor de autoturisme care se află în căutarea unei asigurări de tip RCA sau CASCO la un preț avantajos și care aleg să nu se complice cu drumuri lungi și hârțogăraie. Gama completă de oferte prezentă vine în ajutorul tuturor indiferent de bugetul sau modelul auto avut.

România ajunge să fie în prezent un mediu cu un parc auto variat și în același timp impresionant. Se regăsesc atât șoferi tineri aflați la primii ani de carnet cât și oameni în vârstă ce nu se pot despărți de șofatul devenit de acum pasiune. Importanța unei asigurări este dată în principal de felul în care acoperă o posibilă daună și ne protejează de niște riscuri financiare imposibil de prevăzut și adesea greu de luat în calcul.

Pint.ro vine și cu un beneficiu major pentru cei în căutarea unei polițe de asigurare. Și anume, pe lângă asigurarea de tip Casco și RCA, site-ul pune la dispoziție clienților săi asigurări de călătorie și locuință. Practic totul poate fi rezolvat în materie de asigurări cu un singur site.

Alege mereu variantele cele mai bune care să te avantajeze din punct de vedere financiar. În 2021 există clar o legătură între educația financiară și asigurarea RCA. Chiar dacă unele persoane vor spune că asigurările și asiguratorii aleg să se axeze mai mult pe marketing și mai puțin pe fapte reale, alege mereu serviciile cele mai bune care să îți avantajeze comportamentul în trafic și nu numai. Atunci când vine vorba de o asigurare calitativă încheiată ușor, alege cu încredere Pint.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata