Pericolele revoluției tehnologice. Asigurarea IT care îți protejează afacerea de erori și atacuri cibernetice

35

Dezvoltarea tehnologică din ultimii ani ne-a arătat că viitorul nu poate fi decât online. Indiferent de ce produs sau serviciu avem nevoie, din oricare colț al țării sau al lumii, acestea se află la doar un click distanță. 

 

Generația noastră trece, în acești ani, printr-o revoluție digitală care va șlefui și va transforma omenirea din temelii, așa cum au făcut-o revoluția agricolă, în Neolithic sau cea industrială, la început de secol XIX.

 

Prin urmare, companiile și angajații care activează în domeniul IT vor domina în curând toate economiile dezvoltate ale lumii. Și, odată cu această expansiune, apar și pericolele la care sunt tot mai expuse aceste companii. Fie că vorbim de eroare umană, fie că vorbim de atacuri cibernetice, firmele care activează în domeniul IT pot trece de la extaz la agonie într-o secundă, dacă o cifră este introdusă greșit sau dacă un virus le intră în sistem.

 

Amenințările cibernetice nu mai afectează un singur domeniu, iar o problemă de securitate atrage după sine repercusiuni și probleme financiare pe care cele mai multe companii nu au capacitatea de a le gestiona. De aceea, majoritatea organizațiilor fac investiții masive în securitate. Cu toate acestea, momentul, amploarea și impactul unui atac cibernetic nu pot fi niciodată anticipate, în condițiile în care, pe măsură ce tehnologiile evoluează și hackerii se upgradează.

 

Pentru a se proteja de pierderile semnificative pe care le poate atrage după sine o eroare sau un atac cibernetic, cea mai bună soluție este o asigurare de raspundere profesionala IT (Cyber Risk), poliță care poate fi încheiată de majoritatea afacerilor care au și o componentă de activitate în online.

 

Leader Team Broker are acces la toate produsele de asigurare de răspundere pentru domeniul IT&C, de la asiguratorii din piața internațională LLOYD’S din Londra și de la asiguratorii din România, polițele incluzând răspundere profesională (Professional indemnity / Errors and Omissions), răspundere generală (Public / General liability), Cyber (Cyber si Cyber crime) și răspunderea angajatorului (Workers Compensation / Employers Liability). Polița include și plata amenzilor GDPR, ca urmare a unui atac cibernetic.

 

Asigurarea IT se adresează atât PFA-urilor și microîntreprinderilor, cât și firmelor de tip SRL sau SA. Orice companie, indiferent de forma juridică sau de cifra de afaceri, poate să încheie o poliță, prețurile pornind de la 550 euro/an, iar limita de răspundere încadrându-se între 100.000 și 25 de milioane de euro, în funcție de gradul de risc și de expunere.

 

Asigurarea de răspundere profesională IT oferită de Leader Team Broker are acoperire națională și internațională (inclusiv în SUA și Canada) și sunt acceptate de toți clienții și beneficiarii din străinătate și din România care solicită în contractele comerciale asigurări de răspunderi.

 

 

Avantajele unei asigurări IT încheiate la Leader Team:

 

  • Leader Team te reprezintă în discuția cu toți asiguratorii și negociază pentru tine cele mai avantajoase oferte, în funcție de nevoile tale. Are în portofoliu toate soluțiile de asigurare care există în România și la nivel internațional pentru domeniul tău;

 

  • Câștigi bani: nu trebuie să mai faci 3 polițe și să plătești de 3 ori mai mult. Toate răspunderile de care ai nevoie pot fi combinate și incluse într-o singură poliță, care poate fi și cu 60% mai ieftină;

 

  • Consultanță gratuită: vei afla de la consultanții Leader Team care sunt cele mai bune soluții pentru tine de pe piața națională și internațională;

 

  • Asistență la daună: Leader Team are un departament de daune intern pentru a oferi sprijin tuturor clienților, indiferent de asiguratorul și produsul de asigurare ales.

 

  • Simplu și rapid: vei fi contactat în maximum 24 de ore de la momentul în care ai făcut cererea pe site de cei mai buni specialiști în asigurări dedicate domeniului IT. Consultanța este gratuită, iar chestionarele în baza cărora se obține rapid o cotație sunt ușor de completat.

 

Afacerea ta stă în mâinile asiguratorului sau ale hackerilor. Gândește în perspectivă și fă alegerea cea mai bună pentru protecția companiei și a angajaților!


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News