3 greșeli frecvente pe care le fac investitorii în crypto

Creșterea Bitcoin din anul 2021 a fost una fără precedent. Mulți investitori s-au aruncat în moneda, făcând-o „mainstream„, ceea ce a atras necunoscători ai pieței crypto. Acești pasionați ai noutății, consumatorii de rețele de socializare au început să investească. Întotdeauna cei nou veniți au fost primiți cu brațele deschise de exchange-uri de criptomonede, dar nu întotdeauna i-au și ajutat pe aceștia să nu comită anumite greșeli.

Dacă vă gândiți să va începeți călătoria în fascinanta lume a cryptomonedelor, am pregătit pentru dumneavoastră un articol prin care văprezentăm cele mai frecvente 3 greșeli făcute de cei nepregătiți, chiar și de noi la începuturile noastre în piață. Desigur, acestea sunt sfaturi pentru orice dorește să le asculte, ele fiind binevenite chiar și pentru cei mai pricepuți dintre voi.

Acronimul de la expresia englezească Fear of Missing Out este un concept studiat de psihologi la nivel mondial. În contextul pieței financiare, FOMO este sentimentul de teamă și anxietate că s-ar putea să pierdeți o investiție cu un potențial profitabil. În acest moment, noii investitori iau decizii bazate pe emoție, în loc să se bazeze pe raționament și logică. Trebuie să înțelegeți că piață crypto este volatilă, că se pot produce corecții ale pieței, dar asta nu înseamnă neapărat pierdeți ale investiției dumneavoastre inițiale.

Este destul de dificil să scapi de acest sentiment, mai ales atunci când te ocupi cu tranzacționarea de criptomonede, un domeniu nou și incert. Un sfat în acest sens ar fi să lucrați cu platforme care au STOP LOSS, LIMIT și TAKE PROFIT. Astfel de facilități ale unor platforme va ajută în a seta profitul dorit și platforma să lucreze în locul dumneavoastră, astfel încât puteți să va liniștiți în momentele de volatilitate maximă.

2. Sentimentul de FUD

Acronimul vine de la un grup de cuvinte englezești „Fear, Uncertainty and Doubt„. Asemănător cu cel menționat mai sus, acest sentiment este transmis de informațiile primite prin diverse rețele de socializare sau publicații mass-media. Acest sentiment ii face pe investitori să vândă, chiar înainte de a face profit pentru că au văzut știri, care de cele mai multe ori se dovedesc a fi false, în care unele persoane menționează o scădere bursca a prețului sau că urmează un bear market.

În astfel de momente trebuie să fiți asemenea unui jurnalist și să vă luați informația din cel puțin trei surse. Analizați, înainte de a vinde, opinii ale mai multor persoane. La fel că FOMO, sentimentul de FUD este greu de controlat, dar dacă sunteți cuprinși de această incertitudine, puteți oricând să schimbați, pentru o perioadă de timp, monedele in stablecoins. Cea mai cunoscută monedă stabilă este USDT, care are paritate cu dolarul american.

3. Alegeți un schimb securizat de criptomonede

Este cel mai important să alegeți o companie de încredere cu care să lucrați. Înainte de a intervenii sentimentele de panică și de a comite anumite greșeli, trebuie să găsiți oamenii potriviți pentru dumneavoastră și servicii care se pliază pe nevoile pe care le aveți. Una dintre cele mai mari companii de monede din țară este Bitcoin România. Exchange-ul de criptomonede este primul apărut pe piață, cu o experiență datată din 2014 si cu milioane de clienți mulțumiți de serviciile oferite de aceștia.

De-a lungul timpului și-au adaptat metodele de cumpărare și de vânzare de cryptomonede pentru clienții lor și introduc frecvent noi oportunități. Customerul supportul este în română, dar puteți discuta și în engleză, pentru că este mai confortabil pentru dumneavoastră să vorbiți limba pe care o cunoașteți cel mai bine pentru a prima o informație pe care să o înțelegeți.

Fiți mereu informați despre ce se întâmplă în piață crypto, dar faceți și cercetări pe cont propriu. Luați cele mai sigure informații și faceți din criptomonede artă!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata