Pe măsură ce stocurile cu capitalizare mică rămân în urmă, Wall Street își face griji cu privire la încetinirea amplă

19

O raliu istoric al prețurilor acțiunilor pentru companiile americane mai mici a încetinit brusc în aprilie, după șase luni de câștiguri puternice, determinându-i pe mulți investitori să se îngrijoreze că piața bursieră, în ansamblu, ar fi avut deja un preț mare în urma unei reveniri puternice după pandemie.

„Banii ușori au fost câștigați pentru capitalizare mică și pentru piață în general”, a declarat Doug Foreman, directorul de investiții al managerului de fonduri Kayne Anderson Rudnick, care se așteaptă ca marea piață americană să ofere „randamente cu o singură cifră” pentru restul anului 2021 .

„Redresarea economică s-a încheiat pe piețele financiare, dar nu și în lumea reală.”

În ultimul an, câștigul de 86,7% pentru indicele Russell 2000 al acțiunilor cu capitalizare mică a depășit creșterea de 48,8% pentru indicele S&P 500 cu capitalizare mare, potrivit datelor Refinitiv.
Dar de la începutul lunii aprilie, câștigul S&P de 5,2% a fost aproape dublu față de câștigul Russell 2000 de aproximativ 2,3%, iar în ultimele trei luni S&P a depășit cu un câștig de 8,5% până la 5% pentru Russell 2000.

Russell 2000 s-a blocat chiar și în momentul în care administrația președintelui Joe Biden a atins data țintă din 19 aprilie pentru extinderea eligibilității pentru vaccinul coronavirus la toți adulții, ceea ce ar trebui să ajute economia să-și revină după pandemie. În ultimele trei săptămâni, American Airlines și United Airways au anunțat ambele la planuri de a-și rechema toți piloții și de a angaja alții noi, în timp ce se pregătesc pentru o revenire bruscă a călătoriilor.

Wall Street susține, de asemenea, propunerea preconizată a administrației Biden de a dubla impozitele pe câștigurile de capital la 39,6% pentru persoanele care câștigă peste 1 milion de dolari. Investitorii cu capitalizare mică ar putea simți presiuni pentru a obține niște profituri în cadrul raliului puternic, prin vânzarea de acțiuni înainte de începerea majorării impozitelor.

Până când Biden își marchează cea de-a 100-a zi de funcție pe 30 aprilie, Statele Unite vor administra peste 200 de milioane de doze de vaccin coronavirus, un ritm cu mult înaintea țărilor europene sau a Japoniei.
Câștigurile mai mici pentru capitalurile mici semnalează probabil că acțiunile vor începe să se tranzacționeze mai aproape de elementele fundamentale, cu rezultatele câștigurilor din ce în ce mai importante, iar investitorii sunt mai puțin susceptibili să reducă un trimestru rău, a declarat Michael Wilson, strateg șef american de acțiuni și director de investiții la Morgan Stanley.

„Defalcarea capitalizărilor mici și a ciclurilor este un potențial semn de avertizare timpurie că redeschiderea efectivă a economiei va fi mai dificilă decât să o visezi”, a spus el.

Puțini se așteaptă ca indicele Russell să cadă într-o corecție – un declin de 10% sau mai mult – sau pe o piață urinară în curând. Indicele a înregistrat o creștere de 1,8% vineri, semn că investitorii rămân optimiști cu privire la economia americană în general.

„Am prețuit destul de multe dintre veștile bune și redeschidere deja, dar am putea vedea în continuare catalizatori precum tranzacții de achiziții și achiziții sau prețuri mai mari ale petrolului care ar oferi capacităților mici un alt pic mai mare”, a declarat Esty Dwek, șeful Global Thematics & Macro Research la Natixis Investment Managers.

Investitorii privesc adesea performanțele cu capitalizare mică ca o măsură a puterii unei piețe bull, a declarat Brain Jacobsen, strateg senior de investiții la Wells Fargo Asset Management. O performanță puternică a capitalurilor mici semnalează adesea că piața bull este o etapă timpurie, în timp ce o performanță puternică a capitalurilor mari poate însemna că piața bull este în curs de îmbătrânire și randamentele globale pot fi limitate, a spus el.

„Piața demonstra comportamentul ciclului timpuriu, cu o valoare care depășește creșterea, micul depășind marele. Acum se mută mai mult la comportamentul ciclului mediu, chiar dacă economia este departe de ciclul mediu”, a spus el.

Drept urmare, unii administratori de fonduri cu capitalizare mică au devenit mai precauți de la începutul lunii aprilie.

„Am redus câțiva câștigători care au avut mișcări masive și le-am implementat în unele dintre cele mai mature nume de capace mari”, a spus Lamar Villere, manager de portofoliu la Villere & Co.

Printre cele câteva achiziții noi ale lui Villere se numără acțiunile ViacomCBS Inc, care au scăzut cu peste 27% pe 26 martie după ce pierderile de la Archegos, un fond de acoperire administrat de fostul manager Tiger Asia Bill Hwang, au declanșat vânzarea prin stoc a stocurilor media.

„Există mai puține valori atractive care pot fi găsite în majusculele mici chiar acum”, a spus Villere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata