Investiţie de 305 milioane de euro, în vederea realizării Spitalului Regional de Urgență Cluj

26

În cadrul unui contract de finanţare dintre Guvernul României și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, a fost aprobat în vederea realizării Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Astfel, Odată cu aprobarea acestui contract s-a parcurs o etapă esențială în vederea construirii la Cluj a Spitalului Regional, obiectiv de importanță strategică pentru regiunea de nord-vest și pentru întreaga țară, a afirmat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În contextul constructorului, unitatea sanitară va avea șapte niveluri – subsol, parter și cinci etaje, va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.

Estimarea  financiară a acestei investiții, în valoare de circa 500 milioane euro, va fi realizată într-o perioadă de maximum șapte ani, iar implementarea acesteia va fi asigurată prin Ministerul Sănătății.

Iar, terenul pe care urmează să fie edificat spitalul a fost preluat de către Consiliul Județean Cluj prin Hotărâre de Guvern în anul 2012, după care forul administrativ județean și-a îndeplinit toate obligațiile asumate pentru viabilizarea acestuia.

Aşadar, în luna noiembrie 2017 Consiliul Județean Cluj a predat acest teren către Ministerul Sănătății cu situația pe deplin clară, pentru a se putea obține de către România, prin intermediul Guvernului, finanțarea europeană necesară. Ulterior, Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de nu mai puțin de 47 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru construirea și dotarea Spitalului Regional de Urgență de la Cluj.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata