Simona Halep este singura tenismenă din Top 20 WTA care nu va participa la turneul de tenis din Australia

39

Anul viitor, cinci jucătoare de tenis din România vor lua startul la primul turneu de Grad Slam: Australian Open 2023, însă Simona Halep nu se află printre ele.

A fost deja publicată lista de înscrieri pentru primul turneu de Grand Slam care va avea loc în noul an, între 16 ianuarie și 29 ianuarie. Cinci jucătoare de tenis din România vor lua startul la primul turneu de la Australian Open 2023, însă Simona Halep nu se numără printre ele din cauza scandalului de dopaj în care este implicată.

Fiind suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), Simona Halep nu își va putea apăra punctele obținute anul trecut, când se oprea în optimile de finală, pentru că nu a avut drept de înscriere.

Pe scurt, Simona Halep este singura tenismenă din Top 20 WTA care nu va participa la turneul de tenis din Australia.

În ciuda acestui fapt, alte cinci jucătoare de tenis din România vor ține sus drapelul la Australian Open 2023. Irina Begu (34 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Ana Bogdan (48 WTA), Jaqueline Cristian (151 WTA) și Patricia Țig (795 WTA) vor lua startul competiției.

Jucătoarea Sorana Cîrstea va avea puncte importante de apărat la Australian Open 2023, după ce la ediția din 2021 s-a oprit în faza optimilor de finală. Iar Ana Bogdan a fost eliminată în manșa inaugurală, anul trecut, în timp ce Jaqueline Cristian va încerca să obțină o nouă victorie pe tabloul principal.

Simona Halep nu va participa la turneul caritabil Africa Cares

Astfel,  Simona Halep a fost exclusă și de la turneul caritabil Africa Cares din cauza scandalului de dopaj în care este implicată. Ea a fost înlocuită de o jucătoarea de tenis din Cehia, finalistă de două ori la Grand Slam și fostă jucătoare de simplu numărul 1 la nivel internațional.

Aşadar, „V-o prezentăm pe Karolina Pliskova din Cehia. Ea o va înlocui pe Simona Halep și va juca pe teritoriul Africii săptămâna viitoare!”, este mesajul postat, duminică, pe pagina oficială de Twitter a Africa Cares Tennis Challenge 2022.

Africa Cares este al doilea turneu caritabil de la care Simona Halep a fost exclusă de când Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a suspendat-o provizoriu, neputând participa la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau de ITF.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro