În Ungaria, presiunea migrației este în creștere

44

Acțiunile din ce în ce mai violente a migranților și a traficanților de persoane reprezintă o amenințare serioasă la adresa securității interne a Ungariei, a declarat, miercuri, consilierul principal al prim-ministrului pe probleme de securitate internă, György Bakondi, pentru televiziunea publică ungară M1.

Astfel, György Bakondi a făcut această declarație în urma unei urmăriri cu mașina, luni, în apropiere de Budapesta, când traficanții de persoane care pretindeau că sunt cetăţeni irakieni, au deschis focul asupra polițiștilor ungari, și au fost prinși în cele din urmă cu ajutorul Centrului ungar de Combatere a Terorismului.

Presiunea migrației, în creștere

În afirmaţiile sale, „Guvernul ungar depune eforturi în continuare pentru consolidarea barierei tehnice de la frontiera sârbo-ungară” – a declarat consilierul principal. El a precizat că autoritățile din Ungaria au reținut deja, în acest an, 244.000 de persoane care au trecut frontiera în condiţii ilegale, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut au fost reţinute 105.000 de persoane, ceea ce înseamnă că presiunea migrației este în creștere, transmite Magyar Nemzet.

Astfel, „Prin urmare, Guvernul ungar consolidează apărarea frontierei prin desfăşurarea unor unităţi de grăniceri și prin instalarea unor elemente din beton armat în jurul gardului, acoperite cu așa-numitele „gâturi de lebădă” pentru a împiedica utilizarea scărilor de către imigranţi. Toate acestea sunt necesare, deoarece în timp ce până acum grupurile de migranți fugeau de obicei de polițiști, în prezent aceștia atacă din ce în ce mai des polițiștii ungari”, a declarat György Bakondi.

De asemenea, el a subliniat că traficul de persoane este controlat de o rețea criminală cu sediu în Afganistan și Turcia. György Bakondi a mai spus că singura modalitate de a combate eficient această rețea, este ca forțele de ordine să coopereze cu serviciile secrete.

Uniunea Europeană nu a găsit soluții adecvate

În această situație, UE ar trebui să depună eforturi în continuare pentru a proteja frontierele externe ale UE, a spus Bakondi, care a declarat în cadrul unei emisiuni difuzate miercuri de Radio Kossuth din Budapesta, că în timp ce dimensiunea, agresivitatea și organizarea migrației ilegale a crescut constant din anul 2015, Uniunea Europeană nu a găsit soluții adecvate pentru a proteja cetățenii și a preveni incursiunile violente care încalcă legea.

Aşadar, „În același timp, statele naționale înțeleg din ce în ce mai mult că în loc să închidă frontierele interne ale UE, consolidarea frontierelor externe este soluția corectă. Acest lucru este demonstrat de faptul că, pe lângă polițiștii ungari, polițiștii cehi, austrieci, slovaci și chiar turci, întăresc acum și ei protecția la granița sârbo-ungară”, a adăugat György Bakondi, care a menţionat:

„Între timp, Uniunea Europeană continuă să impună presiuni pentru distribuirea migranților în funcție de cote și pentru legalizarea imigrației.”


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro