3 modalități prin care vă puteți proteja obiectele de valoare din casă

Siguranța locuinței este primordială și nu ar trebui să faceți niciun compromis când vine vorba despre modalitățile prin care vă puteți proteja. Dacă în casă dețineți obiecte de valoare, indiferent dacă sunt bijuterii, obiecte de artă sau bani, ar trebui să vă îndreptați și spre alte măsuri de siguranță, nu un simplu seif. În plus, cu siguranță vă veți dori să vă bucurați de toate aceste obiecte, nu să le păstrați închise de teamă că ați putea rămâne fără ele. Din fericire, în secolul tehnologiei, există numeroase modalități prin care vă puteți proteja lucrurile de valoare, iar în continuare o să vă prezentăm câteva dintre acestea.

 

Responsabilitate

Se spune că prevenția este cea mai bună, chiar și când ne referim la siguranța bunurilor de valoare. De aceea, în primul rând va trebui să nu spuneți persoanelor pe care nu le cunoașteți foarte bine ce obiecte aveți în casă. De asemenea, evitați să postați fotografii cu ele, pe rețelele de socializare, pentru a nu atrage atenția eventualilor infractori. Dacă plecați des de acasă, ar fi bine să optați pentru un sistem smart home, astfel că seara puteți da drumul la muzică și la lumină, pentru a deruta persoanele răuvoitoare.

Puteți fi responsabil și prin încheierea unei polițe de asigurare pentru bunurile de valoare. Aceasta nu va fi prea scumpă și o să vă ajute în cazul în care cu toate măsurile de siguranță, obiectele dispar.

 

Creativitate

Cu toate că seifurile pot părea cele mai bune locuri pentru ascunderea bijuteriilor și lucrurilor de valoare, infractorii s-au specializat în spargerea acestora, așa că trebuie să deveniți creativi în ascunderea lucrurilor de valoare, pe perioadele cât lipsiți de acasă. Fiecare persoană știe cel mai bine care sunt locurile în care poate ascunde fără probleme diverse obiecte mici, așa cum sunt bijuteriile sau banii. Un mic sfat ar fi că locurile cele mai evidente sunt și cele în care infractorii nu vor căuta niciodată, un exemplu fiind buzunarele de la haine. Câteva exemple în care puteți ascunde bani, bijuterii sau alte mici obiecte, ar fi în punguțe băgate în borcane de condimente sau alte produse alimentare, cum ar fi orez, făină, zahăr.

 

Camere de supraveghere

De departe cea mai eficientă metodă de protejare a bunurilor este instalarea unor camere de supraveghere. Acestea pot descuraja infractorii din momentul în care le văd, iar dacă totuși decid să meargă mai departe, veți avea dovada clară a furtului. Sunt mari șansele ca infractorii să fie identificați pe baza imaginilor și bunurile să fie recuperate. Sfatul nostru este să achiziționați camere de supraveghere atât pentru interior, dar și pentru exterior (în cazul în care locuiți la curte) și să optați pentru camere cu rezoluție mare, astfel încât imaginile să fie clare.

Puteți achiziționa camere de supraveghere de la DABSTORE la cele mai bune prețuri și de la producători de renume din domeniu. Cel mai bine este să intrați pe site-ul acestui magazin de specialitate și să alegeți camerele ce vi se potrivesc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata