5 reguli de aur pentru amenajarea spațiului de lucru în dormitor

18

Spațiile de lucru ar trebui să fie zone în care liniștea și intimitatea primează. În contextul actual al muncii de acasă, tot mai multe persoane optează pentru amplasarea biroului în living, însă ce te faci atunci când acest lucru este posibil? Simplu, te muți în dormitor! Cum ar trebui amenajat spațiul de lucru în dormitor și ce reguli trebuie să respecți? Află din rândurile de mai jos:

 

Nu aglomera spațiul inutil!

Dormitoarele ar trebui să fie spații aerisite, care să faciliteze odihna. În definitiv, dormitorul este folosit pentru somn, însă în același timp el este o cameră intimă, în care poți lucra în liniște. Optează, așadar, pentru o noptieră lângă pat, în prelungirea căreia să așezi o măsuță de lucru sau un mic birou, astfel încât să poți lucra liniștit. Poți găsi noptiere la preturi bune chiar și fără ca acestea să îți afecteze bugetul, la fel ca și măsuțele pentru amenajarea colțului de lucru.

 

Profită de lumina naturală!

Dormitorul este o cameră mai retrasă, prin definiție, însă regula de aur atunci când îți amenajezi un spațiu de lucru spune să folosești cât mai mult lumina naturală. De aceea, masa de lucru sau biroul ar trebui să fie poziționate pe cât posibil în dreptul unei ferestre. Firește, nu te vei putea bucura de lumina naturală pe tot parcursul zilei, așa că va fi nevoie să amplasezi probabil pe birou și o lampă care să te ajute să obții nivelul de luminozitate dorit. 

 

Folosește perdele și draperii pentru intimitate 

Perdelele și draperiile nu sunt doar elemente decorative pentru dormitor, ci sunt și elemente care te pot ajuta să utilizezi rațional resursele camerei. În plus, perdelele pot fi trase pe timpul nopții, astfel încât să îți ofere intimitatea de care ai nevoie. 

Folosește perdele din materiale naturale și alege draperiile într-o nuanță mai închisă, astfel încât acestea să ofere dormitorului tău un aspect deosebit. 

 

Depozitează materialele de lucru în organizatoare

Așa cum am spus anterior, dormitorul nu este o cameră pe care să o aglomerezi, așa că dacă lucrezi în acest spațiu este indicat fie să folosești organizatoare cât mai discrete, fie să muți locul lucrurilor pe care vrei să le depozitezi. Dacă optezi pentru organizatoare, atunci ai în vedere delimitarea fiecărui element în parte. Spre exemplu, dacă ai multe documente, aranjează-le în dosare sau bibliorafturi. Dacă te ocupi de croitorie, pune seturile de ață în cutii și materialele separat, în alte cutii. Extrapolând, acest lucru poate fi făcut pentru aproape orice domeniu de activitate. 

 

Oferă-ți confort la nivelul extremităților

În general, dormitoarele nu au cerințe foarte mari la nivel de încălzire, iar temperatura recomandată la interior este de circa 22-24 de grade C, pentru a facilita odihna. În momentul în care lucrezi însă, vei avea nevoie de confort la nivelul extremităților, cu precădere în zona picioarelor. Ca îmbunătățire poți avea în vedere instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală, care poate fi dispus chiar sub parchet, iar dacă vrei o soluție economică, alege un covor din fibre naturale, așa cum sunt cele din lână. Covorul te va ajuta să obții confortul dorit la nivelul picioarelor, fără să mai porți papuci sau să investești în alte sisteme sau echipamente.

 

În ciuda faptului că mulți specialiști în amenajări interioare ne recomandă să nu lucrăm în camerele în care dormim, pentru a nu se crea o confuzie, în realitate, poți delimita eficient spațiul de lucru de cel de odihnă, chiar dacă lucrezi în dormitor. Ia în considerare sfaturile de mai sus și transformă-ți dormitorul într-un spațiu productiv, care să fie construit pe o zonă complet recreativă. 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News