A apărut un nou volum ce prezintă detalii din istoria recentă a României

Foto: capital.ro
31

Volumul „23 august 1944: Legende și adevăr. Controverse și evaluări” prezintă o înțelegere mai clară și mai nuanțată asupra unui eveniment hotărâtor din istoria contemporană a României, despre care arhivele ruse, americane sau britanice păstrează încă multe și importante dosare inaccesibile cercetării istoriografice, dar ale cărui consecințe politice, economice, teritoriale militare, românii le trăiesc și astăzi.

Astfel, istorici de înaltă ținută științifică prezintă în volum, studii și comunicări despre o problemă de istorie generală, de interes național și nu numai: 23 august 1944.

Lovitura de stat din 23 august 1944 de la București a fost inclusă de actori politici și militari importanți ai timpului în categoria „evenimentelor hotărâtoare” ale conflagrației mondiale din anii 1939-1945.

În contextul socio-geografic, pentru societatea românească, lovitura de stat din 23 august 1944 a fost antecamera unui lung șir de suferințe și nedreptăți politice, economice, militare, teritoriale, demografice.

Concret, în paginile volumului puteți afla informații cruciale despre evenimente precum:

  • „Pregătirea” actului istoric de la 23 august 1944
  • Schimbarea Guvernului Ion Antonescu
  • Începuturile preluării puterii politice de către comuniști în România

Aceste titluri sunt doar câteva dintre subiectele de interes despre momentul „23 august 1944” pe care le puteți citi parcurgând cele 192 de pagini ale cărții.

În România, Cartea „23 august 1944: Legende și adevăr. Controverse și evaluări” poate fi găsită începând de astăzi la toate punctele de difuzare a presei, dar și prin comanda online pe www.agoramag.ro

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata