ANM a anunţat ninsori și viscol în 23 de județe până vineri, 6 ianuarie

137

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări meteo Cod galben de ninsori și viscol, care vizează 23 de județe ale țării.

Astfel, prima avertizare meteo Cod galben este valabilă în intervalul 5 ianuarie, ora 02:00 – 5 ianuarie, ora 14:00.

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…120 km/h. În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55…60 km/h.

Vine gerul Bobotezei cu vânt și ninsoare

A doua avertizare meteo Cod galben este valabilă în intervalul 5 ianuarie, ora 14:00 – 06 ianuarie, ora 12:00. În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit.

Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55…70 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

Cum va fi prognoza meteo vineri, 6 ianuarie

În ţară în ziua de vineri, 6 ianuarie, vântul va prezenta în continuare intensificări, în special în Carpații Meridionali, local în sudul țării, precum și în est, de până la 65-75km/h.

În același timp, vor sosi ploi, în special în nordul țării, și ninsori în zonele înalte de munte, arată prognoza meteo ANM.

Cel mai mic strat de zăpadă din ultimii 45 de ani la Bâlea Lac

Din punct de vedere meteo, la stația meteo Bâlea Lac s-au înregistrat maxime termice record și cel mai mic strat de zăpadă din ultimii 45 de ani, spun meteorologii.

Aşadar, primele zile din anul  2023 au adus valori istorice la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, fiind înregistrate recorduri de căldură şi cel mai mic strat de zăpadă din ultimii 45 de ani de când se fac măsurători, a declarat miercuri, meteorologul Narcisa Milian de la Centrul Meteorologic Transilvania Sud Sibiu.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online