Cod galben de polei în mai multe județe din România

132

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi, 12 ianuarie, o atenţionare Cod galben de polei, valabilă până vineri dimineaţa în zone din zece judeţe.

În contextul prognozei de specialitate, în intervalul 12 ianuarie, ora 10:00 – 13 ianuarie, ora 6:00, în Moldova şi în nord-estul Munteniei temporar se vor semnala precipitaţii slabe mixte (ploaie, burniţă şi lapoviţă) şi pe arii relativ extinse se va depune polei.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila şi, parţial, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Buzău.

Meteorologii precizează că precipitaţii mixte şi depuneri de polei vor fi pe arii mai restrânse şi în restul Munteniei, în nordul Dobrogei şi în Transilvania.

În Bucureşti, până vineri dimineaţa, vremea va fi închisă. Îndeosebi în prima parte a zilei se vor semnala precipitaţii mixte (ploaie, lapoviţă, iar temporar şi ninsoare), ce vor favoriza şi depuneri de polei în special în zona periferică.

Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative pe parcursul intervalului şi va fi cuprinsă între 0 şi 2 grade.

 it; font-family: inherit; font-size: 30px;”>A doua avertizare cod galben

A doua avertizare cod galben, de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului la munte.

În intervalul menționat, în nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ.

Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

 

Cod portocaliu de ploi și ninsori

Avertizarea cod portocaliu de precipitații abundente, în județele Prahova, Buzău, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50…60 l/mp.

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.

 

Sursa: Ziare.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online