Cod galben de vijelii în România, înainte de 1 mai

60

În ţara noastră, ANM a emis cod galben de ploi și vijelii în mai multe zone iar vremea o ia razna complet cu doar câteva zile înainte de 1 mai.

Cod galben de vijelii în România

În cadrul alertei, ANM anunţă o vreme rea, meteorologii au emis o atenționare de cod galben de ploi și vijelii pentru aproape toate județele țării. Aceasta intră în vigoare de miercuri, de la ora 12.00 și va fi valabilă până joi la ora 23.00.

Astfel, în acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. În același timp, vor exista și averse, care vor avea caracter torențial. Prezente vor fi și descărcările electrice, iar pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină, precizează ANM.

Totodată, meteorologii avertizează și în legătură cu faptul că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. În ceea ce privește zonele vizate, atenționarea se referă la întreaga țară, cu excepția județelor Constanța și Tulcea.

Alertă de vreme rea în București.

În alerta ANM intră şi Capitala unde vremea se va schimba radical în cursul zilei de astăzi. Potrivit prognozei emise de ANM, în vigoare este o avertizare specială pentru București. Astfel, de miercuri până joi, în Capitală vor exista perioade cu ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii. În ceea ce privește valorile termice, temperatura minimă coboară la 10 grade, anunță meteorologii.

De asemenea, în intervalul miercuri ora 12.00 – joi ora 23.00, cerul va prezenta înnorări temporare și începând din seara zilei de miercuri vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, posibil cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În acest sens, ANM subliniază și faptul că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi în medie de 15…20 l/mp. În cea ce privește temperatura maximă, aceasta va fi de 24…26 de grade miercuri și se va situa în jurul a 20 de grade în cursul zilei de joi, iar cea minimă va fi de 10…12 grade, potrivit meteorologilor.

Cum va fi vremea de 1 mai

Vremea nu își va reveni nici spre finalul săptămânii. Potrivit ANM, în București, de 1 mai, temperaturile maxime vor fi de 20 de grade, iar cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei. Pe de altă parte, șansele de ploaie sunt foarte reduse.

Pe litoral în schimb, vântul va sufla puternic în weekend-ul cu 1 mai. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea vor fi de 19 grade, iar soarele va fi unul puternic. Și la mare,  șansele de ploaie vor fi scăzute, însă instabilitatea atmosferică va fi ridicată.

 

Și la munte avem o vreme rece de 1 mai. Temperaturile maxime vor fi de 16 grade la Sinaia și de 12 grade la Brașov, în timp ce minimele se vor situa în jurul a 1 grad. Totodată, vântul va sufla și el puternic weekend-ul acesta, anunță ANM.

 

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata