În cadrul unui ghid pentru Paris de la FT Globetrotter, se arată că unele dintre locurile preferate din Paris sunt situate în Sentier, un buzunar plin de viață din arondismentul 2 al orașului. Rue du Nil, o stradă pietruită de 72 de metri, este deosebit de specială: se simte ca o evadare din oraș într-un mic oraș rural francez, deși a devenit faimoasă pentru restaurantele și barurile sale (acolo sunt și cele mai multe dintre unitățile mele). bazată), cu oferta variind de la bucătărie excelentă taiwaneză la ciocolată de tip boutique. Unele dintre locurile mele preferate noi și bântuie de mult timp din Sentier sunt evidențiate mai jos. Fiecare este puțin în afara drumurilor bătute și iubit de cei cunoscători.
Shosh 14 Rue Saint Sauveur, 75002 Paris Mâncăruri la pachet la Shosh . . . . . . un mic local israelian din Sentier
Shosh este un mic restaurant israelian tip bufet care îmi amintește de mesele rustice din Tel Aviv. Acolo îmi place să merg pentru un prânz rapid (se închide la ora 16). Din vasele cu preparate delicioase expuse, puteți alege dintre produse de patiserie atât dulci, cât și sărate, burek de vită, năut condimentat și tocană de legume, tocană de pui cu lămâie și ceapă, babka – și unele dintre cele mai bune hummus și baba ganoush pe care le veți găsi în afara orașului. Israel. Există nenumărate opțiuni, dar felul meu de mâncare preferat este tocanita persană cu ierburi și lămâi israeliene. Doar câteva locuri sunt disponibile pentru a lua masa, dar mâncarea este disponibilă și la pachet. Îmi place să găsesc o bancă în Place Goldoni, o piață din apropiere numai pentru pietoni, și să privesc Parisul trecând în timp ce mă bag în deliciu. site-ul web; Directii
Bar Herbarium243 Rue Saint Martin, 75003 Paris Bar Herbar din Hotelul National des Arts et Métiers © Jérôme Galland
Situată în Hotelul National des Arts et Métiers, această mică bijuterie servește băuturi fabuloase pe bază de infuzii de plante și alte amestecuri interesante. Cocktailul meu preferat se numește Sud Sud Sud, făcut cu marmeladă de coniac, pere și bergamotă, cordial de lime și catifea de mandarină. Când vremea este frumoasă, puteți să vă beți pe acoperișul lor minuscul, care are vedere la oraș. Mergeți acolo devreme: locurile sunt limitate, iar barul este popular printre localnici, mai ales în lunile mai calde. site-ul web; Directii
Plaq 4 Rue du Nil, 75002 Paris Plaq este un producător de ciocolată de tip bean-to-bar unde . . . . . . „Poți simți mirosul de cacao în timp ce treci pe lângă – este imposibil să te împotriviți să intrați înăuntru” © Mickael A Bandassak
Rue du Nil găzduiește unele dintre cele mai bune magazine gastronomice din oraș, începând cu Plaq, o fabrică de ciocolată din fasole la baton. Poți simți mirosul de cacao în timp ce treci pe lângă vitrina – este imposibil să te împotriviți să intri înăuntru. Tot ceea ce vând este remarcabil, deși ciocolatele lor umplute sunt preferatele mele, în special pralina cu alune din Piemont și fistic sicilian. Puriștii ciocolatei se vor bucura cu siguranță de un baton pur venezuelean, 76% Chuao. Iarna, trebuie să încercați și ciocolata caldă groasă și bogată. site-ul web; Directii
Terroirs d’Avenir Rue du Nil, 75002 Paris Pe lângă o brutărie, o măcelărie și o producție de legume, Terroirs d’Avenir are și o peșterie. . . . . . și o brânzeturi, toate pe aceeași stradă
Terroirs d’Avenir deține un magazin de legume, o măcelărie, o peșterie, o brânzeturi și o brutărie, toate pe aceeași stradă. Ei își aprovizionează cele mai bune ingrediente din toată Franța, Italia și Grecia, alegând crescători la scară mică, pescari și ferme, de la pește prins la linie până la păsări de curte și producători independenți de brânză. Pâinele lor sunt făcute cu făinuri „de populație”, care sunt deosebit de gustoase și hrănitoare, precum și cu conținut scăzut de gluten. Acolo cumpărăm cele mai multe ingrediente pentru restaurantele noastre, deși este foarte îndrăgit și de bucătarii de acasă. site-ul web; Directii
L’Arbre à Café 10 Rue du Nil, 75002 Paris L’Arbre à Café își produce fasole în principal din Panama, Brazilia și Etiopia, precum și cultivarea proprie în Peru În opinia lui Marchand, L’Arbre à Café face unele dintre cele mai bune cafea la Paris © Bereflex Photos
L’Arbre à Café, un loc cu o gaură în perete care prepară una dintre cele mai bune cafele din oraș, a fost unul dintre preferatele mele de mai bine de 10 ani. Își aprovizionează fasolea în principal de la producători din Etiopia, Brazilia și Panama, iar fondatorul, Hippolyte Courty, a început chiar să-și cultive fasolea în Peru, la o fermă de 35 de hectare numită Finca Mariposa – le puteți cumpăra de la magazin. Îmi face plăcere să stau pe banca afară, cu o cafea tare, observând microcosmosul Rue du Nil. site-ul web; Directii
Foodi Jia-Ba-Buay 2 Rue du Nil, 75002 Paris Burtă de porc gua bao la Foodi Jia-Ba-Buay . . . . . . ale căror wontonuri sunt, de asemenea, un favorit al lui Marchand și al fiului său
Dacă sunteți în căutarea unui loc elegant, aici veți fi dezamăgit. Cu toate acestea, pentru cei care urmăresc cea mai bună mâncare taiwaneză din Paris, Foodi Jia-Ba-Buay se potrivește cu siguranță. Virginia Chuang, bucătarul taiwanez, a atins statutul de celebritate la Paris, atât de mult încât până și turiștii taiwanezi se adună aici pentru a-i mânca mâncarea. Eu și fiul meu mergem adesea la prânz pentru a ne bucura de wonton cu ghimbir și porc, gua bao cu burtă de porc sau supa cu tăiței de vită. Este unul dintre locurile mele preferate pentru o experiență culinară informală – și mâncare de încredere senzațională. site-ul web; Directii
Gregory Marchand este bucătar-proprietar al francezului cu o stea Michelin din Paris, ramurile sale locale și avanposturile din Londra și Verbier
Sursa – www.ft.com