Activități agricole care se desfășoară odată cu venirea primăverii

Principalele lucrări agricole la începutul lunii Martie.

Odată cu venirea primăverii, cei mai gospodari dintre noi încep să întreprindă lucrările agricole specifice culturii pe care doresc să o aibă în anul care tocmai a început. În funcție de acestea, dar și de caracteristicile meteo ale perioadei, în luna Martie se declanșează însămânțarea culturilor de primăvară. Așadar, dacă solul și vremea îți permit, în luna martie se pot însămânța culturile de primă epocă: grâul, mazărea, lucerna, trifoiul, iar când temperatura trece de 6 grade Celsius se mai pot planta și cartofii.

În funcție de specificul lor, iată ce lucrări agricole se realizează la început de primăvară.

Primele lucrări agricole care au loc primăvara țin de îngrijire solului și de pregătirea condițiilor specifice următoarelor culturi. Astfel, la început de lună Martie se realizează:

  • Îngrijirea culturilor de toamnă prin administrarea îngrășămintelor chimice,
  • Tavalugirea culturilor și graparea celor viguroase,
  • Aprovizionarea cu semințe și tratament pentru ele
  • Transportul și răspândirea îngrășământului natural pentru culturile care urmează să fie însămânțate primăvara
  • Realizarea arăturilor care nu au fost efectuate toamna.

Lucrări de primăvară pentru legumicultură

Începutul primăverii este prielnic pentru cultura de legume. Printre primele cultivate se numără rădăcinoasele, varza, conopida timpurile și mazărea. Dacă ai solarii, acum este momentul potrivit pentru a înlocui folia în cazul în care a fost avariată.

Pentru răsadurile care există deja se realizează lucrări de îngrijire și se aplică tratamente fitosanitare adecvate. În cazul în care nu ai solarii și cultivi în câmp, tot acum este momentul potrivit pentru a semăna tomatele de vară-toamnă, ardei și vinetele pentru producerea răsadurilor.

Pentru cultura leguminoasă din solarii, la început de primăvară se însămânțează semințele în alveole, iar la scurt timp se repica tomatele și vinetele timpurii.

Pentru realizarea acestor lucrări la standarde calitative vei avea nevoie de pompe de erbicidat la preț avantajos care să te coste puțin și să facă o treabă de calitate.

Lucrări de primăvară pentru vița-de-vie

Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere sunt pagubele lăsate în urmă de ger . Următorul lucru pe care trebuie să-l faci este să aplici tăierile în uscat, cu scopul de a menține forma butucului, a producției la un nivel relativ constant, reglarea proceselor de creștere și rodire, obținerea unei producții de calitate ridicată și simplificarea executării celorlalte lucrări agrotehnice.

Lucrarea care suprimă rădăcinilor formate din altoi se numește copcit și se execută tot acum. De asemenea, foarte importante sunt mijloacele de susținere care trebuiesc revizuite și se realizează afânarea de primăvară a solului cuprinzând și tratamente vita de vie.

Toate echipamentele de care ai nevoie pentru realizarea acestor lucrări le găsești pe Magazialucostica.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata