Baterii auto premium pentru masina ta la cele mai bune preţuri !

Dimineaţă, când ai vrut să pleci cu autovehiculul ai constatat că acesta nu mai porneşte? Având în vedere că temperaturile de afară sunt foarte scăzute este normal ca bateria autovehiculului să aibă de suferit mai ales în cazul în care nu utilizezi zilnic autovehiculul. Dacă bateria autovehiculului are mai mult de 5 ani de zile vechime este cazul să o înlocuieşti cu una nouă pentru că de obicei durata de utilizare a unei baterii auto este de aproximativ 5 ani de zile. Achiziţionarea unei baterii auto trebuie realizată ţinând cont de anumite aspecte, câteva dintre cele mai importante fiind prezentate în cadrul acestui articol. Aşadar, dacă tocmai ai aflat că autoturismul tău are nevoie de o baterie auto nouă citeşte continuarea acestui articol pentru a afla care sunt criteriile de care trebuie să ţii cont pentru a putea achiziţiona o baterie auto premium.

Bateria auto nu trebuie achiziţionată la întâmplare

Mulţi proprietari de autovehicule fac greşeala de a achiziţiona la întâmplare bateria auto motiv pentru care nu o pot utiliza o perioadă lungă de timp. Pentru a nu achiziţiona des baterii auto iată care sunt câteva dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ţii cont în momentul în care trebuie să realizezi o astfel de achiziţie:

  1. Amperajul bateriei auto. Înainte de a merge la magazin pentru a cumpăra o baterie auto trebuie să ştii care este amperajul pe care aceasta trebuie să îl aibă. Pentru a şti care este amperajul pe care trebuie să îl aibă noua baterie trebuie să citeşti specificaţiile tehnice oferite de către producătorul autoturismului sau să citeşti această informaţie de pe vechea baterie auto.
  2. Rezistenţa pe care o are bateria auto. Având în vedere că în ţara noastră temperaturile scad foarte mult în timpul sezonului rece trebuie să achiziţionezi o baterie auto care este foarte rezistentă la frig. În cazul în care vei ignora acest aspect vei avea probleme cu pornirea autoturismului în perioada în care temperatura scade foarte mult sub 0 grade.
  3. Tipologia bateriei auto. În momentul de faţă există posibilitatea de a alege între o baterie auto care necesită întreţinere periodică şi o baterie auto care nu necesită nici un fel de întreţinere. Pentru a stabili care este tipologia de care ai nevoie trebuie să ţii cont de tipologia vechii baterii auto.
  4. Brand-ul bateriei. Pentru a putea achiziţiona o baterie auto de cea mai bună calitate trebuie să ţii cont şi de brand-ul care produce bateria auto. Acesta trebuie să fie cunoscut atât la nivel naţional cât şi la nivel internaţional pentru a putea fi sigur că faci o achiziţie de care te vei bucura o perioadă lungă de timp.
  5. Magazinul din care achiziţionezi bateria auto. Cu toate că bateria auto poate fi achiziţionată din foarte multe locaţii este necesar să acorzi o atenţie deosebită acestui criteriu. Pentru a evita achiziţionarea unor baterii auto proaste din punct de vedere calitativ dar şi pentru a nu plăti sume mari de bani în comparaţie cu calitatea oferită trebuie să apelezi la un magazin specializat în comercializarea bateriilor auto. Specialiştii care lucrează în cadrul acestor magazine îţi vor oferi consultanţă de care ai nevoie pentru a putea achiziţiona o baterie auto compatibilă cu modelul autovehiculului pe care îl deţii.

Sfaturi care prelungesc durata de utilizare a bateriei auto

Deseori se întâmplă ca viaţa bateriei auto să fie diminuată ca urmare a utilizării acesteia într-un mod defectuos. Pentru a preveni o astfel de situaţie iată care sunt câteva dintre cele mai importante sfaturi pe care trebuie să le respecţi:

  • În momentul în care motorul autovehiculului este oprit evită să utilizezi consumatorii electrici ai maşinii.
  • Nu opri motorul în cazul în care trebuie să staţionezi foarte puţin. Bateria autovehiculului este pusă la grea încercare în momentul în care trebuie să pornească motorul autovehiculului. Pentru a nu supune foarte des bateria auto la o astfel de încercare este recomandat să nu opreşti motorul în cazul în care ştii că vei staţiona foarte puţin.
  • În timpul iernii nu circuli cu propriul autovehicul? Încarcă bateria la maximum şi depoziteaz-o într-un loc răcoros şi uscat, ferit de lumină. În felul acesta te vei asigura că nu pui în pericol durata de utilizare a bateriei auto.
  • În sezonul rece evită deplasările scurte cu autovehiculul pentru că acestea diminuează durata de utilizare a bateriei auto.

Concluzii

Bateria auto este una dintre cele mai importante componente aflate în angrenajul unui autoturism motiv pentru care trebuie luate toate măsurile necesare pentru ca aceasta să fie în cea mai bună stare. Utilizarea unei baterii auto care nu mai funcţionează la parametri normali poate pune în pericol bună funcţionare a diverselor componente aflate în angrenajul autovehiculului şi poate cauza imposibilitatea de a mai porni autovehiculul. Pentru că nici un proprietar de autovehicul nu îşi doreşte o astfel de situaţie este recomandat ca periodic să fie verificată starea de funcţionare a bateriei auto. De asemenea, este necesar ca o dată la 5 ani de zile aceasta să fie schimbată. Pentru a putea achiziţiona o baterie auto care să fie compatibilă cu nevoile autovehiculului pe care îl deţii trebuie să ţii cont de aspectele prezentate în cadrul acestui articol. Având în vedere că achiziţionarea unei baterii necesită plata unei sume de bani destul de importante este necesar ca aceasta să fie exploatată o perioadă cât mai lungă de timp. Acest lucru este posibil doar în cazul în care sunt respectate sfaturile prezentate în cadrul acestui articol.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata