BCR pregătește vânzarea filialei BCR Chișinău S.A. către Victoriabank S.A.

24

 

În contextul vînzărilor, Banca Comercială Română S.A. și Banca Comercială Victoriabank S.A. din Republica Moldova au ajuns la un acord pentru vânzarea integrală a acțiunilor deținute de Banca Comercială Română S.A. în filiala BCR Chișinău S.A.. Victoriabank este a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova după active, cu aproape 300.000 de clienți activi și 70 de sucursale pe întreg teritoriul țării.

Finalizarea tranzacției este preconizată să aibă loc în a doua jumătate a anului și este supusă îndeplinirii mai multor condiții precedente, inclusiv aprobarea Băncii Naționale a Moldovei, Băncii Naționale a României, Băncii Centrale Europene, Consiliului Concurenței din Republica Moldova și Comisiei Naționale a Piețelor Financiare. Până la primirea tuturor aprobărilor, BCR Chișinău și Victoriabank vor funcționa independent, după care BCR Chișinău va fi integrată în rețeaua Victoriabank.

BCR Chișinău are peste 13.000 de clienți activi, 110 angajați și patru filiale, două în Chișinău, una în Cahul și una în Bălți.

“BCR Chișinău este o bancă solidă și performantă, un model de bună guvernare, cu servicii și produse de calitate care aduc valoare adăugată clienților. Toate acestea vin din efortul și dedicarea unei echipe de oameni extraordinari. Le sunt recunoscător colegilor mei de la BCR Chișinău pentru toată pasiunea și dedicarea lor și pentru sprijinul pe care l-au acordat clienților de-a lungul anilor.

Pentru BCR, această decizie face parte din strategia noastră de a ne concentra exclusiv pe dezvoltarea afacerii în România, în timp ce pentru toate părțile interesate – colegi, clienți și parteneri – achiziția BCR Chișinău de către Victoriabank marchează deschiderea unui nou ecosistem de parteneriate și sinergii de afaceri. În perioada următoare, prioritatea noastră, împreună cu partenerii noștri, este să asigurăm o tranziție ușoară pentru toți clienții și colegii noștri”, a declarat Sergiu Manea, CEO al Băncii Comerciale Româna și președinte al Consiliului de Supraveghere al BCR Chișinău.

“BCR Chișinău are peste 13.000 de clienți activi, iar fuziunea cu Victoriabank se bazează pe consolidarea și accesibilitatea serviciilor pe care le oferim clienților noștri, printr-o acoperire teritorială mai mare. Procesul de integrare ulterioară a fost gândit pentru a fi cât mai simplu și mai ușor, iar prioritatea noastră este de a oferi suport și asistență permanentă colegilor și clienților noștri pe parcursul implementării transferului”, a declarat Juan Luis Martin Ortigosa, Președinte Executiv al BCR Chișinău.

“Victoriabank a trecut printr-un amplu proces de transformare în ceea ce privește guvernanța corporativă și modelul de afaceri în ultimii 5 ani. O fundație solidă a fost construită pe valori corporative transparente și pe experiența Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din România și unul dintre acționarii lor principali. În consecință, Victoriabank a devenit un trendsetter digital în Moldova și și-a derivat creșterea din sinergiile sporite cu România și Uniunea Europeană, oferind clienților și angajaților numeroase soluții inovatoare, apropiindu-i tot mai mult de experiența companiilor din UE. Achiziționarea BCR Chișinău reafirmă angajamentul de a crește contribuția Victoriabank în Republica Moldova”, a declarat Bogdan Pleșuvescu, CEO Victoriabank 2018 – 2022.

“Această achiziție reafirmă misiunea Victoriabank de a-și consolida poziția în sectorul bancar și angajamentul de a fi un susținător al economiei moldovenești. Victoriabank și BCR Chișinău au un model de afaceri similar, cu produse și servicii dedicate atât pentru clienții de retail, cât și pentru cei corporativi. Apreciem realizările BCR Chișinău și loialitatea remarcabilă a clienților lor”, a declarat Levon Khanikyan, CEO Victoriabank.

Consilierii juridici care au participat la structurarea, negocierea și implementarea tranzacției și a contractului de cumpărare a acțiunilor sunt: B.C:

Schoenherr și SCA Associates, împreună cu Schoenherr Moldova, în calitate de consilier juridic al Băncii Comerciale Româna S.A.
Filip & Company, împreună cu Vernon, David și Asociații din Republica Moldova, acționând în calitate de consilier juridic pentru Banca Comercială Victoriabank S.A..

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online