Cum să folosim bateria telefonului mobil pentru ca aceasta să țină mai mult?

23

Printre sfaturile de urmat, unul dintre cele mai recomandate este să reîncărcați telefonul mobil de mai multe ori pe zi, în loc să încărcați o singură dată complet la sfârșitul zilei (așa cum mulți dintre noi continuăm să facem).

Este foarte probabil să vă fi dat seama că bateria telefoanelor noastre mobile nu este pentru totdeauna. Și, la fel cum facem cu smartphone-ul nostru, este esențial să o tratăm cu grijă. Pe lângă evitarea urmării unor sfaturi foarte răspândite în zilele noastre, dar care, cu toate acestea, sunt extrem de puțin folositoare.

Telefoane oferte eMAG

Statisticile arată că unul dintre criteriile care prevalează în opinia multor utilizatori atunci când cumpără un telefon mobil este tocmai autonomia acestuia. Este adevărat că, în ziua de astăzi, a devenit călcâiul lui Ahile, deoarece majoritatea producătorilor lucrează constant pentru a găsi o formulă magică care să vă permită îmbunătățirea acesteia. Deci, în majoritatea cazurilor, cel mai probabil vom ajunge să avem nevoie de o baterie externă.

Bateriile litiu-ion își au limitele lor și, în prezent, nicio altă tehnologie care nu este de acest tip pare să nu le poată înlocui în viitorul imediat. Deși este adevărat că autonomia bateriilor smartphone-urilor s-a dublat din 2010, acestea continuă să-și piardă treptat capacitatea în timp. În plus, nu le putem înlocui noi înșine așa cum puteam face cu versiunile mai vechi.

Din fericire, există mai multe metode utile care ne vor permite să prelungim durata de viață a bateriilor telefoanelor noastre. Vă oferim câteva sfaturi simple care vă vor ajuta foarte mult.

Importanța încărcărilor scurte

Recent ne-am întrebat dacă este adecvat să încărcăm bateria telefonului mobil fără a fi descărcată complet, deoarece există credința că, pentru o autonomie și o durată mai mari, este mai bine să o descărcați complet pentru a o reîncărca mai târziu. Cu toate acestea, în realitate ar fi o credință greșită.

Telefoane eMAG oferte

După cum spun mulți experți, idealul este să reîncărcați telefonul din când în când pe tot parcursul zilei, deoarece va contribui pozitiv la prelungirea duratei de viață a bateriei.

Aceasta înseamnă că nu este necesar (și nici recomandat) să așteptați ca smartphone-ul să se oprească din cauza lipsei de bateerie și apoi să îl reîncărcați sută la sută. Dimpotrivă, este mai bine să reîncărcați bateria de la 40 la 80 la sută, sau 30 la 70 la sută, de exemplu. În acest fel, ne vom asigura că diferitele celule ale bateriei noastre rămân într-un mediu optim, indiferent ca vorbim de un telefon Asus, Huawei sau Apple.

Nu ar trebui să lăsați bateria să se descarce complet

Mulți utilizatori tind să facă același lucru în fiecare zi: pleacă de acasă cu bateria telefonului complet încărcată, o folosesc pe tot parcursul zilei și apoi o încarcă când ajung acasă noaptea sau chiar pe tot parcursul zilei. Din nou, acesta nu este un comportament recomandat pentru a menține bateria funcțională în timp.

Este foarte simplu: descărcarea completă a bateriei dispozitivului poate să distrugă treptat celulele componente ale acestuia. Și ceva similar se va întâmpla dacă avem obiceiul de a lăsa smartphone-ul conectat câteva ore la 100% (ceva foarte frecvent în timpul nopții). Practic va avea același efect.

Nivelul ideal pentru a reîncărca bateria

V-ați întrebat vreodată de ce, atunci când ați scos smartphone-ul din cutie, acesta arăta între 30 și 50% baterie? Acest lucru se întâmplă pur și simplu pentru că este gama ideală pentru ca celulele bateriei să fie în cele mai bune condiții. Evident, în zilele noastre, cu utilizarea de zi cu zi, nu putem pune întotdeauna nivelul bateriei la aceste cifre.

Prin urmare, este recomandabil să reîncărcați telefonul de îndată ce bateria arată 30 la sută și să îl încărcați până ajunge la 60 la sută. Deși va trebui să conectăm dispozitivul de mai multe ori pe zi, este de fapt cea mai bună practică, mai degrabă decât să efectuăm o încărcare completă la sfârșitul zilei.

Evitați căldura (și frigul excesiv)

Este normal să avem tendința de a împinge bateriile dispozitivelor noastre la limită. De exemplu, jucând jocuri mult timp sau vizionând filme în timp ce telefonul se încarcă poate ajunge la supraîncălzire. Evident, dacă vrem ca bateria să dureze mai mult, acesta este un comportament pe care ar trebui să-l evităm. În cazul în care nu îl utilizați, o metodă bună este să îl puneți în modul avion.

De asemenea, nu este recomandabil să lăsați telefonul în apropierea unor locuri sau zone foarte fierbinți. În lunile de vară, de exemplu, este de preferat să nu-l lăsăm la soare sau să-l lăsăm într-un loc închis în timp ce îl reîncărcăm.

Pe de altă parte, dacă bateriilor nu le place căldura, nici temperaturile scăzute nu le plac. Frigul, ca și căldura, tinde să distrugă celulele prezente în baterie, deci ar afecta și durata de viață utilă a acesteia.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News