Aflat în pregătire pentru Campionatul Mondial din Olanda, din luna martie, Eduard mănâncă destul de rar felia ‘Novak’, pentru că știe că „orice prăjitură în plus înseamnă un efort în plus”.
Felia Novak a devenit rapid vedeta cofetăriei situate în zona istorică a municipiului Miercurea Ciuc și orice persoană care-i trece pragul își dorește să o guste. Managerul cofetăriei, Bartis Botond, ne-a dezvăluit că un client a cumpărat, într-o zi, 40 de felii, pentru a le demonstra și apropiaților săi cât de bună este prăjitura campionului.
”Toată lumea cumpără din curiozitate pentru că e prăjitura de la care cofetăria a primit numele și este prăjitura preferată a lui Edi, după care revin și cumpără mai multe felii. Avem și un record de cele mai multe felii ‘Novak’ vândute deodată unei singure persoane — 40 de prăjituri. Persoana respectivă ne-a povestit că prăjitura e atât de adorabilă și atât de bună încât a cumpărat pentru familie, prieteni, rude. Avem însă și comenzi, la diferite evenimente business sau de aniversare, cu un număr de felii cuprins între 100 și 150”, spune Bartis Botond.
El recunoaște că oamenii au început să înțeleagă că, de fapt, felia ‘Novak’ vorbește despre filosofia unei cariere de succes, despre muncă, sacrificii, eforturi, despre performanță și lucruri bine făcute.
„Felia ‘Novak’ este mult mai mult decât o prăjitură. De fapt, felia ‘Novak’ spune povestea întregii vieți a lui Eduard, vorbește despre calități umane deosebite precum perseverența, credința, iubirea și efortul depus, cu scopul de a atinge succesul în viață. Ceea ce vreau să transmitem clienților noștri despre felia ‘Novak’ este filosofia unei vieți întregi, nu doar a unui moment special când savurezi o prăjitură bună. O filosofie care merită să fie cunoscută și, mai mult decât atât, merită să fie urmată. Doresc ca felia ‘Novak’ să fie o recompensă pentru meritele noastre, pentru tot ce am făcut bun sau bine în viața noastră. Astfel, scopul meu este să aduc felia ‘Novak’ în percepția clienților noștri ca fiind un simbol al efortului, al credinței, al perseverenței și al succesului în viață”, arată managerul cofetăriei.
De altfel, toți cei care trec pragul cofetăriei cu aer vienez, situate într-o clădire istorică din Miercurea Ciuc, pot să vadă medaliile olimpice sau mondiale ale lui Eduard, pot să admire fotografii care surprind întâmplări din cariera sa sportivă sau momente sensibile din viața sa, pot să simtă, măcar puțin, sacrificiul și efortul care au stat în spatele fiecărui rezultat și mai presus de orice, spune marele campion, pot să guste din prăjiturile sale, prin care dorește să le transmită tuturor că este un om fericit. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)