Pergole retractabile – 6 aspecte de care să ții cont înainte de achiziție

15

Profită din plin de ultimele raze de soare ale sezonului și bucură-te de spațiul tău exterior cu ajutorul unei pergole retractabile! Cu toate că zilele toride de vară sunt de mult apuse, utilitatea unei pergole retractabile depășește sezonul cald. Chiar și în zilele reci, poți deschide acoperișul unei pergole retractabile pentru a obține un maximum de lumină solară care să îți încălzească terasa exterioară.

Popularitatea spațiilor în aer liber este direct corelată cu o creștere impresionantă a interesului pentru achiziția unor pergole retractabile. De la economisirea facturilor de energie la îmbunătățirea atractivității unei terase exterioare, beneficiile legate de instalarea unei pergole retractabile sunt practic nelimitate!

Dacă intri chiar acum pe Tende.ro, vei descoperi o gamă variată de pergole retractabile din care să alegi împreună cu specialștii Tende.ro ceea ce consideri că se potrivește spațiului tău exterior.  Totuși, este important să menționăm faptul că achiziționarea unei pergole retractabile reprezintă o investiție considerabilă, dar care are beneficii pe termen lung.

Tocmai de aceea, ne-am gândit să dezbatem puțin astăzi câteva aspecte pe care fiecare persoană interesată de pergole retractabile ar trebui să le ia în considerare înainte să aibă în vedere achiziția.

Trebuie să determini de ce caracteristici ai nevoie și cum vrei să arate curtea ta atunci când îți dorești să petreci timpul în aer liber. Acest articol reunește câteva aspecte esențiale de care trebuie să ții cont înainte să cumperi și să instalezi un sistem de pergole retractabile.

  1. Materialul unei pergole retractabile este extrem de important

Sursă foto Tende.ro

Sistemele de pergole retractabile sunt instalații pe termen lung, iar din acest motiv este absolut necesar să investești în materiale durabile precum lemnul și aluminiul. Specialiștii Tende.ro recomandă, totuși, sisteme de pergole retractabile din aluminiu cu membrană blackout PVC, întrucât oferă o mai mare durabilitate și rezistență în timp.

Membrana PVC a unei pergole retractabile este formată din blocuri de PVC de înaltă care oferă rezistență la toate condițiile meteorologice și contribuie în același timp la economisirea energiei electrice. De altfel, această textură blochează razele UV și este 100% impermeabilă, fapt ce face din sistemul de pergole retractabile unul extrem de util în toate cele 4 sezoane.

Sistemul de pergole retractiabile asigură o protecție eficientă și izolare termică sporită, datorită peliculei opace care filtrează razele ultraviolete ale soarelui și echilibrează fluctuația aerului rece-cald în zona de aplicare.

  1. Sistemul de pergole retractabile trebuie să ofere protecție solară, dar și termică

Ce poate fi mai plăcut vara decât să te relaxezi pe terasa ta și să stai la umbră în timp ce citești o carte și te bucuri de o băutură rece? Poate doar senzația pe care ți-o oferă protecția termică din timpul iernii atunci când beneficiezi de un sistem de pergole retractabile!

Indiferent de sezonul în care alegi să petreci timp pe terasa casei tale, instalarea unei pergole retractabile îți oferă contextul în care să te bucuri de aer liber într-un spațiu exterior, dar acoperit de potențiale schimbări meteorologice.

Sistemul de pergole retractabile este acționat electric, cu ajutorul unui motor performant care în funcție de necesitățile tale poate fi manevrat cu ajutorul unei telecomenzi de la distanță pentru a acoperi sau descoperi acoperișul pergolei atât cât ai nevoie.

  1. Ține cont de estetică atunci când alegi un sistem de pergole retractabile

Sursă foto Tende.ro

Un sistem de pergole retractabile reprezintă o piesă dacă nu centrală, măcar de impact în grădina sau curtea ta. Pe lângă utilitatea sa imediată de a te proteja de soare sau de vreme rea, este important și aspectul estetic care îți va schimba complet curtea.

În alegerea sistemului de pergole retractabile este dificil de spus care model va arăta mai frumos, întrucât totul depinde de imaginația și de gustul tău! Cu toate acestea, dacă alegi să lucrezi cu specialiștii Tende.ro, aceștia te vor ghida în alegerea celor mai inspirate modele pentru tine și locuința ta.

Acoperișul unei pergole retractabile poate avea mai multe forme, așa că nu trebuie să te oprești doar la forma plană. Poți opta, de asemenea, pentru forme curbate sau oblice, suspendate ori nesuspendate și alte variații între acestea.

  1. Asigură-te că ai ales locul potrivit atunci când instalezi sistemul de pergole retractabile

Sistemul de pergole retractabile nu este unul pliabil care se poate muta dintr-un spațiu într-un altul. De aceea, este foarte important să stabilești de la început locul în care dorești să instalezi sistemul de pergole retractabile.

Mobilitatea este, într-adevăr, dată de acoperișul pergolei care se poate acoperi și descoperi după bunul plac, însă construcția în sine nu poate fi mutată din momentul în care a fost amplasată și montată într-un punct fix.

Spre exemplu, poți instala sistemul de pergole retractabile lângă o piscină, un iaz mic sau un jacuzzi cu hidromasaj. Pergolele pot fi, de asemenea, și adiacente unuia dintre pereții casei, pentru a contura un spațiu confortabil pe terasa casei tale.

  1. Costul unei pergole retractabile este dictat de materialele folosite

Un sistem de pergole retractabile este construit din materiale de calitate, cum ar fi aluminiul și blackoutul PVC, iar din acest motiv ar fi bine să te aștepți la niște costuri mai ridicate. Cu toate acestea, dacă apelezi la specialiștii Tende.ro vei descoperi un raport avantajos preț-calitate!

  1. Asigură-te că acoperi spațiul dorit cu sistemul de pergole retractabile

Sistemul standard de pergole retractabile este proiectat într-o normă care poate acoperi o suprafață de 96 m² într-o singură bucată fără a necesita stâlpi intermediari, cu 12 metri de fațadă și 8 metri de deschidere. De altfel, profilele de șină au dimensiunea de 150×70 și oferă o extensie de 8 metri într-un singur modul. Șinele sunt proiectate prin calcularea capacității de încărcare ridicate.

De aceea, este bine să te documentezi înainte de a opta pentru un sistem de pergole retractabile și să contactezi niște specialiști avizați care să îți poată oferi îndrumarea de care ai nevoie pentru a face alegerea potrivită în materie de acoperire a terasei casei tale. Descoperă oferta Tende.ro și beneficiază de sisteme de pergole retractabile la prețuri avantajoase!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata