Costa Coffee avertizează că până la 1.650 de locuri de muncă sunt expuse riscului de a fi eliminate

Lanțul de cafea Costa Coffee a declarat că până la 1.650 de joburi riscă să fie excluse, deoarece este forțat să reducă costurile din cauza impactului coronavirusului.

Se spune că există încă „niveluri ridicate de incertitudine” cu privire la momentul în care comerțul va recâștiga volumele pre-pandemice.

Firma se consultă cu personalul pentru a încerca să găsească roluri în alte părți ale afacerii pentru cei care se confruntă cu disponibilizarea.

Costa Coffee a declarat că decizia de a reduce locurile de muncă este una „extrem de dificilă” de luat.

Citeste si:  Victor Ponta: PSD propune 4 cote de impozitare diferenţiată şi reducerea CAS cu 3% la angajator

„Baristii noștri sunt inima afacerii Costa și îmi pare rău că mulți se confruntă acum cu incertitudinea în urma știrilor de astăzi”, a declarat Neil Lake, director general pentru Costa Coffee UK și Irlanda.

Compania sugerează că rolul de asistent manager de magazin va fi eliminat în sucursalele din Marea Britanie.

Majoritatea cafenelelor sale din Marea Britanie care au fost închise în timpul blocării s-au redeschis acum, dar impactul Covid-19 rămâne unul „provocator”, a declarat compania într-un comunicat.

În ciuda faptului că a beneficiat de măsuri precum reducerea TVA pentru industria hotelieră și schema „mâncați pentru a ajuta”, compania a spus că „rămân niveluri ridicate de incertitudine cu privire la momentul în care comerțul va reveni la niveluri pre-Covid”.

Citeste si:  Tinerii, aşteptaţi să aplice pentru 3.300 de poziţii deschise de companiile participante la Angajatori de TOP

Acesta a adăugat că a înghețat deja toate creșterile salariale din cadrul centrului său de sprijin și a redus toate cheltuielile neesențiale.

Sursa: bbc
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close