Guvernul Ciucă a adoptat ordonanţă de urgenţă care dă undă verde românilor să se poată angaja la stat

În cursul zilei de joi, în aceași zi cu votul din Parlament, Guvernul  Ciucă adoptat o ordonanţă de urgenţă care instituie o derogare de la legislaţia existenţă pe durata stării de alertă, permițând astfel desfășurarea alegerilor la stat, conform unui comunicat de presă transmis de Executiv,

Noua OUG adoptată de Guvern permite organizarea de concursuri la stat pentru posturile vacante, deşi Legea nr. 55/2020 a oprit angajările de noi bugetari pe durata stării de alertă, cu excepţia angajărilor în sistemul sanitar.

Astfel, odată cu adoptarea ordonanţei de urgenţă, toate instituţiile bugetare pot face din nou angajări, și totodată pot organiza și concursuri pentru acestea.

„Se instituie o derogare de la dispoziţiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante, altele decât cele prevăzute la art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi organizate şi desfăşurate concursuri în condiţiile legii, până la data de 1 iunie 2022, cu încadrarea în creditele de angajament şi creditele bugetare aprobate în bugetul pentru anul 2022”, se arată în comunicatul de presă.

Guvernul Ciucă, noul Guvern al României

în România joi, Guvernul PSD-PNL-UDMR, condus de Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament cu 318 voturi „pentru”. Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat cu această ocazie pe politicieni, precizând că deși criza politică s-a terminat, aceștia trebuie să se ocupe de restul crizelor car afectează întreaga țară.

Totodată, șeful statului a mai adăugat că o prioritate pentru noul Guvern o reprezintă PNRR, care trebuie implementat pentru ca România să benefieze de tot acest sprijin financiar.

„Vă felicit! Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize, nu. Şi nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat. Capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an trebui erectificat. Bugetul pe anul viitor trebuie pregătit şi votat.

Oamenii aşteaptă plata salariilor şi pensiilor la timp. Este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Acum există acest Guvern. Nu doar probleme vă aşteaptă, ci şi oportunităţi. PNRR trebuie implementat. Sunt mulţi bani în beneficiul românilor”, declara Klaus Iohannis la votul de investitură.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata