Marin Ştefănel Dan a fost ales primar general interimar al Capitalei

Marin Ștefănel Dan (UNPR) a fost ales în funcția de primar general interimar în ședința de îndată a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), de marți.

”Voi avea toleranță zero față de cel mai mic act de corupție”, a declarat Marin Ștefănel Dan.

Pentru desemnarea acestuia în vederea exercitării atribuțiilor funcției de primar general al Municipiului București s-au exprimat 40 de voturi, dintre care unul a fost anulat.

Anterior, în cursul ședinței CGMB de marți, Marin Ștefănel Dan a fost ales de consilierii municipali viceprimar al Capitalei după ce Cornel Pieptea demisionase din acest post.

În ultima parte a ședinței CGMB, Cornel Pieptea (PNL) a fost desemnat să exercite atribuțiile viceprimarului desemnat în funcția de primar general.

‘Am hotărât să nu facem nicio propunere din partea grupului PSD, dat fiind că suntem o minoritate. Noi declarăm cu toată tăria că dorim să susținem actuala majoritate din Consiliul General’‘, a declarat viceprimarul Dan Darabont (PSD) înainte de a se da votul pentru postul de primar general interimar.

Marin Ștefănel Dan a declarat că rămâne același și în noua funcție.

‘Această funcție îmi dă doar o responsabilitate mai mare față de activitatea de până acum din CGMB”, a precizat Marin Ștefănel Dan, care își propune să mărească transparența administrativă din Primăria Capitalei.

”În linii mari vreau să schimb un pic și relația dintre Consiliul General și aparatul administrativ, în sensul că voi supune atenției și dezbaterii CGMB foarte multe proiecte și decizii pe care Executivul le-a luat fără consultarea Consiliului. Cea de-a doua regulă va fi disciplina”, a menționat Marin Ștefănel Dan.

El a anunțat că nu se gândește să candideze pentru funcția de primar general. ”În primul rând, mă interesează să îmi duc la sfârșit mandatul pe care mi l-au acordat colegii”, a spus Marin Ștefănel Dan.

Noul primar general susține că sunt multe probleme de rezolvat în București.

‘Unele dintre cele mai mari probleme sunt cele ale celor două regii autonome, pentru că fiecare dintre ele au fost pur și simplu uitate sau problemele au fost uitate într-un sertar, nimeni nu a vrut să se ocupe, s-au dezvoltat alte planuri, în timp ce marea majoritate a bucureștenilor se întreabă în fiecare zi dacă transportul va funcționa a doua zi”, a menționat Marin Ștefănel Dan.

El a spus că pentru RADET există în planul de administrare al consiliului de administrație o restructurare în ceea ce privește eficientizarea energetică. ”Totodată, se dorește o mai bună cooperare cu Primăria Municipiului București prin atragerea fondurilor europene. Subvenția va fi plătită, dar din păcate nu a fost în integralitatea ei virată (…) una dintre primele măsuri pe care le voi lua este să fac o auditare externă”, a adăugat Marin Ștefănel Dan. AGERPRES/(A — autor: Iulia Carciog, editor: Cristian Anghelache)

***

Ștefănel-Dan Marin s-a născut la 19 iulie 1976 în Turnu Măgurele, județul Teleorman.

A absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității București, devenind licențiat în Științe Administrative în 1999.

Membru al Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD), partid care a fuzionat prin absorbție de UNPR în iunie 2015.

A ocupat funcția de consilier general al Consiliului General al Municipiului București în urma alegerilor locale din iunie 2012, când s-a aflat pe listele PP-DD.

În prezent are profesia de analist politic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata