Omniasig Vienna Insurance Group va acorda dividende în valoare totală de peste 18 milioane de lei

Grupul Omniasig Vienna Insurance va acorda dividende în valoare totală de peste 18 milioane de lei, ceea ce reprezintă o valoare brută de 0,125 lei/acţiune, potrivit unui comunicat al grupului transmis joi AGERPRES.

„O astfel de măsură are loc pentru prima dată în ultimii 10 ani. Aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor are la bază dezvoltarea stabilă a companiei şi rezultatele financiare înregistrate în 2020, când volumul primelor brute subscrise a crescut cu circa 5% la aproape 1,4 miliarde de lei, iar profitul brut, conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, a fost de peste 70 milioane de lei. Aceste rezultate pozitive subliniază soliditatea financiară a companiei, precum şi perspectivele sale de dezvoltare sustenabilă, pe termen lung”, se precizează în documentul citat.

Cu începere din data de 30 septembrie, plata dividendelor se va face  până la finalul anului, în contul indicat de către fiecare acţionar sau la ghişeele BCR. Această măsură este aplicabilă acţionarilor companiei înscrişi în Registrul acţionarilor la data de referinţă 21 aprilie 2021.

Încă din anul 1995 Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă pe piaţa asigurărilor din România. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare şi o reţea de sucursale şi agenţii extinsă la nivel naţional.

Aşadar, Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de ţări şi are peste 25.000 de angajaţi şi mai mult de 22 de milioane de clienţi. Acţiunile VIG sunt cotate pe Bursa de Valori din Viena din 1994 şi beneficiază de un rating A+ cu perspectivă stabilă din partea agenţii internaţionale de rating Standard & Poor’s.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata