Proiect dedicat antreprenorilor din domeniul IT

31

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), alături de Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI), a lansat, joi,16 iunie, o nouă serie de workshop-uri dedicate companiilor din sectorul IT&C, în cadrul programului „BVB pentru IT&C”, potrivit unui comunicat de presă publicat pe pagina de Internet a bursei.

Proiectul „BVB pentru IT&C” prevede organizarea a şase ateliere de lucru în perioada 30 august — 4 octombrie, după cum urmează: Bucureşti (30 august şi 4 octombrie), Braşov (6 septembrie), Cluj — Napoca (13 septembrie), Timişoara (20 septembrie) şi Iaşi (27 septembrie).

Conform sursei citate, în cadrul atelierelor, participanţii vor afla despre oportunităţile disponibile pe pieţele de capital pentru companiile care sunt în căutarea de capital, precum şi evaluarea de piaţă.

De asemenea, prin intermediul acestui proiect, Bursa de Valori Bucureşti va facilita accesul investitorilor potenţiali interesaţi de acţiunile sau obligaţiunile emise de societăţile de pe AeRO sau de pe piaţa principală. În plus, toate societăţile înregistrate vor beneficia de o consultanţă iniţială gratuită, care urmează să fie realizată de BVB şi intermediari.

„Statisticile arată că, în România, există la ora actuală 70.000 de freelanceri în IT&C, în timp ce, la nivel global, numărul liber-profesioniştilor IT a ajuns la 14 milioane. Acesta este singurul domeniu în care nu există şi nici nu vor exista şomeri. România are un potenţial genetic extraordinar de a dezvolta start-up-uri în domeniul digital. Trebuie doar să-i descoperim pe cei care au idei şi să-i ajutăm să-şi pună pe picioare o afacere în domeniul IT&C, facilitându-le întâlnirea cu potenţiali investitori. Inovaţia, cultura financiară şi spiritul antreprenorial vor crea ecosistemul high-tech, care va marca dezvoltarea României în următoarea perioadă (…)”, afirmă ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Marius Bostan.

La rândul său, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, Lucian Anghel, spune că, prin acest program, ‘antreprenorii vor afla modul în care îşi pot finanţa şi dezvolta afacerile prin intermediul pieţei de capital, dar, de asemenea, vor acumula noi competenţe şi pot găsi investitori interesaţi de compania lor”.

Participarea la atelierele de lucru din cadrul noului proiect este gratuită, iar companiile îşi pot rezerva un loc începând din 16 iunie, prin secţiunea dedicată a site-ului Bursei de Valori Bucureşti.

Bursa de Valori Bucureşti administrează pieţe de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, şi furnizează o gamă variată de servicii participanţilor la pieţele financiare. BVB este o companie listată pe propria piaţă, din anul 2010. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News