- Cum se desfăşoară degustarea ”în orb”
Testarea uleiului Luna Solai, la fel ca şi cea a celorlalte produse înscrise, s-a făcut la Bruxelles, ”în orb”. Astfel, în timpul testelor, fiecare produs este supus unei degustări conform unei proceduri riguroase de analiză senzorială. Degustătorii sunt rugaţi să evalueze produsele ca şi cum acestea ar fi în bucătăria lor, nu în conformitate cu standardele restaurantelor.
Fiecare produs evaluat este analizat în forma unui raport de analiză senzorială pe baza unor criterii, cum ar fi mirosul, gust, impact vizual, textura, etc .Toate acestea sunt luate în considerare de către fiecare membru al juriului. Acesta din urmă, de asemenea, scrie comentarii şi, atunci când este necesar, sugestii de îmbunătăţire.
După sesiunea de degustare, ITQI întocmeşte un grafic detaliat a diferitelor clase şi rezumă observaţiile şi propunerile membrilor juriului pentru companiile participante. Această informaţie este cu adevărat apreciată de către producători, deoarece îi ajută să înţeleagă mai bine opinia juriului şi să devină conştienţi de potenţialele îmbunătăţiri pe care le pot aduce produsului lor.
- Stele de aur şi pentru Puiul Fericit şi Magiunul de Topoloveni
Ediţia de anul acesta a adus stele de aur şi pentru produsele a trei mari companii din România. Este vorba de Puiul Fericit (Transavia), de Magiunul de prune Topoloveni (Sonimpex Topoloveni), Vodka Stalinskaya(Prodal’94).