Ţepe imobiliare, „vizate” de notari

Sute de clujeni care au plătit zeci de mii de euro unui dezvoltator imobiliar s-au trezit şi fără apartamente, şi fără posibilitatea de a-şi recupera banii.

Motivul: constructorul şi-a cesionat afacerea şi a dispărut, iar antecontractul semnat la notar nu are valoare, fiind autentificate doar semnăturile celor două părţi, nu şi conţinutul documentului, comentează Evenimentul Zilei.

„Am încheiat un antecontract care nu îmi e de niciun folos”

Un astfel de caz este cel al clujeanului Alexandru Stan, care a plătit 29.000 de euro pentru un apartament în cadrul proiectului imobiliar dezvoltat de Simion Gorgan în comuna Floreşti.

„Mi-au spus că, dacă plătesc toţi banii, adică 29.000 de euro îmi fac o reducere de 5%. Am fost de acord. Am încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare, care acum văd că nu îmi e de niciun folos. Deşi toate clauzele din document au fost încălcate de cel care a ridicat blocul şi nu l-a mai finalizat”, povesteşte Alexandru Stan.

„Între timp, Gorgan a cesionat afacerea unui anume Ovidiu Suciaghi, care ne-a spus în faţă că nu mai are bani să finalizeze construcţia şi că, dacă vrem să continuăm pe banii noştri, este doar treaba noastră”, conchide Alexandru Stan.

Un notar clujean, membru în Camera Notarilor Publici Cluj, spune că mulţi notari publici, de teama unor complicaţii ulterioare, preferă să nu autentifice conţinutul înscrisului, ci doar semnăturile de pe document.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata