Cum sa va curatati jantele auto? 7 factori de luat in considerare

57

Jantele unei masini sunt unul dintre elementele estetice ale masinii care se murdaresc cel mai mult. Datorita pozitionarii lor aproape de carosabil, acestea se umplu foarte usor cu praf sau noroi, precum si de diverse particule de murdarie care se gasesc de obicei pe sol. Jantele curate si stralucitoare dau impresia unei masini noi si chiar o imagine buna a proprietarului acesteia. Prin urmare, pentru a preveni deteriorarea lor in timp, se recomanda sa le curatati frecvent. Si ne referim in special la jantele aliaj, dar si jantele tabla vor trebui curatate in mod regulat, in caz ca nu sunt protejate de capace roti.

 

Cum sa curatati jantele auto si ce ar trebui sa luati in considerare

 

  1. Materialul jantei, un element cheie

 

Nu toate jantele sunt fabricate din acelasi material. Si nu toate materialele reactioneaza in acelasi mod la produsul de curatare utilizat. Cu atat mai putin daca este o solutie improvizata in scopul de a le face sa straluceasca.

In cele mai multe cazuri, jantele sunt jante aliaj cromate sau lacuite, iar aceste finisaje pot fi deteriorate daca nu se foloseste produsul potrivit pentru a le curata sau a le lustrui.

 

Cel mai bun mod de a evita problemele si de a obtine un rezultat perfect este de a alege un detergent pentru jante, specific, si conceput pentru un rezultat optim pe aliaj de aluminiu, otel, fier sau alte materiale. Acest produs va fi mai putin abraziv si va mentine jantele in stare perfecta cat mai mult timp.

 

  1. Alegerea materialului de curatare, element esential pentru curatarea jantelor

 

Este important sa curatati jantele cu un material care sa nu le zgarie. In acest sens, evitati orice material care poate fi abraziv sau care poate deteriora janta. Cele mai bune optiuni de materiale de utilizat pe jante sunt pielea de caprioara, buretele sau chiar carpele de bumbac.

 

  1. Utilizati un jet de apa cu presiune scazuta

 

Utilizarea apei la presiune scazuta este un factor pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand doriti sa alegeti cea mai buna modalitate de a curata jantele masinilor. Aceasta metoda va va ajuta sa indepartati particulele de nisip sau alte substante cu usurinta si fara sa zgariati jantele, la o prima etapa de curatare superficiala.

 

  1. Indepartarea petelor de pe jante

 

Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa folositi un burete umed, fara utilizarea niciunui produs de curatat.

Aceasta metoda va va ajuta sa scapati de cele mai persistente pete fara a deteriora janta, datorita moliciunii buretelui. Acest pas preliminar la curatarea jantelor va va ajuta sa obtineti un rezultat final mai bun.

 

Dupa ce ati facut acest lucru, puteti trece la curatarea jantei cu acelasi burete, de data aceasta folosind detergentul chimic adecvat ales pentru jante dvs.

 

  1. Indepartati resturile de produs de curatare utilizat

 

Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa folositi o piele de caprioara. Acest lucru va va ajuta sa indepartati orice reziduuri ale agentului de curatare. Ultimele urme de murdarie pot fi indepartate si cu apa cu putin sapun, iar rezultatul va fi perfect, respectiv jante curate, ingrijite si stralucitoare.

 

  1. Folositi ceara pentru jante pentru o curatare si protectie de lunga durata

 

Daca va ganditi cum sa curatati jantele masinii pentru a le face sa arate ca noi, nu uitati acest detaliu. Iar ceara pentru jante nu este doar un produs utilizat doar in scopul de a obtine un finisaj frumos. Este, in acelasi timp, un produs de protectie a metalului si a vopselei.

 

Aceste ceruri sunt concepute pentru a evita aderenta particulelor de murdarie la jante, motiv pentru care mentin jantele curate pentru mai mult timp, facilitand astfel spalarile viitoare.

 

  1. Evitati sa folositi solutii improvizate care pot deteriora janta

 

Una dintre cele mai populare solutii improvizate atunci cand vine vorba de curatarea jantelor auto este folosirea unui detergent pentru cuptoare sau a unui degresant de bucatarie. Cu toate acestea, acest remediu poate deteriora cromul si lacul de pe janta. Economia de produs ce o veti face va fi probabil minima, dar daca deteriorati janta, costul acesteia va fi mult mai mare decat diferenta de pret dintre un produs improvizat si un produs specific si adecvat de curatare a jantei.

 

Tineti cont de acesti factori atunci cand curatati jantele masinilor si veti obtine un rezultat perfect cu un efort minim. Le puteti curata atunci cand sunt murdare sau daca doriti ca acestea sa fie mereu curate si noi dupa montarea pe masina. Va invitam sa cumparati anvelope si jante auto online pe anveloshop.ro si sa puteti avea astfel tot timpul o masina sigura si eficienta, ca noua!


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News