La ce te ajută o cameră auto și care sunt cele mai importante criterii pe baza cărora o poți alege?

84

În ultimii ani, camerele auto (camerele de bord) au devenit din ce în ce mai utilizate și de către șoferii din România. Aceste dispozitive sunt foarte eficiente în numeroase situații și șoferii care le-au folosit deja spun că nu ar mai putea conduce fără ele. În continuare, îți vom prezenta care sunt situațiile în care te poate ajuta o cameră auto și care sunt criteriile cărora trebuie să le acorzi importanță când te decizi să alegi un astfel de dispozitiv. 

Cum te ajută o cameră auto? 

Camera de bord este extrem de utilă în cazul unui accident. Aceasta este un martor obiectiv, care nu poate fi contrazis și care te poate ajuta în situația în care nu este clar cum s-a produs accidentul. Astfel, o camera auto te poate absolvi de vină, în cazul în care în primă fază ar putea părea că tu ai provocat accidentul. Anumite detalii sunt omise în cazul unei relatări deoarece nu li s-a acordat importanță sau nu au putut fi probate. Aici intervine camera auto, care va ajuta la stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul. 

 

Nu doar în cazul accidentelor este utilă o cameră auto, ci și pentru a înregistra un posibil vandalism. Dacă alegi o cameră de bord cu senzori de mișcare, aceasta se va activa și va filma persoanele care vandalizează mașina. De asemenea, au fost cazuri în care camera a fost activată de un eveniment din apropiere (spre exemplu a căzut un copac sau s-a produs un accident în urma căruia a fost avariată și mașina ta, deși se afla în parcare) și astfel s-au putut găsi vinovații. 

 

Bineînțeles, o cameră de bord poate fi utilă și pentru a înregistra peisaje superbe sau chiar faze haioase. Este interzis să folosești telefonul mobil în timpul condusului, așa că o astfel de cameră te poate ajuta să surprinzi momente inedite sau peisaje superbe, chiar și când nu ai pe cineva în dreapta care să filmeze. 

Criterii care te ajută să alegi camera auto ideală 

 

Pe piață există numeroase modele de camere auto, astfel că poate îți va fi greu să o alegi pe cea care corespunde cel mai bine nevoilor tale. De aceea, îți prezentăm în continuare câteva criterii de care să ții cont. 

 

  • Tipul camerei: există mai multe tipuri de camere de bord și vom discuta despre fiecare în parte. În primul rând, trebuie să menționăm camera clasică. Aceasta este mică și este compusă dintr-un singur corp, care se conectează la mașină prin intermediul unui cablu de acumulare. Totodată, este și cel mai popular model. Mai există și camere modulare, care au ecranul și unitatea de control separate, dar și camere tip oglindă retrovizoare. Aceste modele sunt mai scumpe, implică mai multe cabluri coaxiale care pot fi mai greu de ascuns. 
  • Mecanismul de fixare: poți opta pentru camere auto care se fixează cu ajutorul unei ventuze vacuum sau pentru camere care se atașează prin intermediul unui suport special, cu bandă adezivă. Camerele cu ventuză sunt mai populare deoarece li se poate schimba poziția foarte ușor, în funcție de unghiul în care dorești să filmeze. 
  • Rezoluția este importantă pentru observarea tuturor detaliilor care la prima vedere ar părea neimportante. Pe piață vei găsi camere auto HD, Full HD sau Super HD. Camerele Super HD permit redarea imaginilor la o rezoluție foarte mare și chiar mărirea anumitor fragmente din clip. 
  • Unghiul de vizualizare: în funcție de acesta, camera poate surprinde mai mult sau mai puțin din mediul înconjurător. Pentru ca imaginile să fie cât mai clare și cuprinzătoare, îți recomandăm să optezi pentru o cameră cu un unghi de minimum 120 de grade pe orizontală, de preferat 170 de grade. Unii producători menționează doar unghiul diagonalei, caz în care este recomandat să optezi pentru unul de peste 145 de grade. 

 

Așadar, dacă îți dorești să scapi de o parte din stresul șofatului, îți recomandăm să achiziționezi o cameră auto. 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News