În România, Revolut lansează primul său credit de nevoi personale

Foto: mobilissimo.ro
135

Recent, Revolut a lansat primul său credit de nevoi personale din România, acesta fiind primul produs de împrumut pe care îl oferă clienților români. Utilizatorii pot aplica direct în aplicație și pot primi până la 125.000 lei. Contractul de credit este semnat electronic, iar fondurile sunt puse la dispoziție instant în contul clientului.

În plus, clienții vor putea să modifice data de rambursare lunară, să efectueze rambursări parțiale sau totale direct din aplicație și să-și verifice extrasul de credit în orice moment.

Concret, cu peste 2 milioane de clienți, România este cea de-a patra piață europeană unde Revolut Bank lansează creditul de nevoi personale, după Polonia, Lituania și Irlanda.

În cadrul Revolut, descrierea produsului astfel:

• suma maximă acordată în monedă locală: 125.000 lei;
 rata dobânzii este fixă pe toată perioada de creditare și variază între 6,99% și 15,59%, în funcție de profilul clientului;
 fără comisioane de emitere și rambursare anticipată;
• perioadă de rambursare de maximum 60 de luni;
• aprobarea și gestionarea creditului se face 100% online;
• banii disponibili imediat în contul clientului, după obținerea confirmării online de acordare a creditului.

În afirmaţiile sale, „Împrumutul se adresează, pentru moment, clienților Revolut cu istoric de creditare al căror venit poate fi verificat online, însă este un proces etapizat și, în curând, vom fi în măsură să adăugăm și alte categorii acceptate”, a declarat Gabriela Simion, Director General al sucursalei Revolut din România.

 

Cum arată, în prezent, apetitul românilor pentru produse bancare

Din datele unui studiu, apetitul românilor pentru produse bancare și financiare se orientează tot mai mult spre soluții rapide, transparente și sigure de finanțare. 27% dintre participanții la acest studiu au declarat că ar fi interesați să acceseze, în următoarele 12 luni, carduri de credit, 20% credite de nevoi personale și 11%, produse de tipul Buy Now Pay Later (BNPL).

Cel puțin 58% dintre respondenți au indicat costurile mai scăzute drept principalul motiv pentru preferința lor față de soluții de tipul fintech, cum sunt aplicațiile financiare, viteza (57%), siguranța serviciilor (37%) și diversitatea operațiunilor bancare (22%).

Acest studiu a fost realizat de Reveal Marketing Research, pe un eșantion format din 1.256 de respondenți din România, în luna iunie 2022.

Aşadar, Revolut s-a lansat oficial pe piața din România în 2018, cu servicii de plăți și operațiuni de transfer de bani instant.

Sursa: Wall-street.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata