Acțiunile asiatice se clatină înainte de rezultatul Fed și câștiguri

12

Acțiunile din Asia au scăzut, iar viitorul acțiunilor din SUA a fost constant marți, cu precauție înaintea unei reuniuni a Rezervei Federale a SUA și o serie de câștiguri ale companiilor a compensat optimismul în creștere cu privire la redresarea economică globală datorită vaccinărilor COVID-19.

Cel mai larg indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a scăzut cu 0,14%. Acțiunile australiene au scăzut cu 0,51%, dar acțiunile din China au fost puțin modificate. Acțiunile din Tokyo au crescut cu 0,11%.

S&P 500 e-mini futures pe acțiuni a crescut cu 0,07%.

Petrolul a revenit la tranzacționarea din Asia după ce marii producători de petrol s-au menținut la prognozele cererii, dar există încă riscuri de scădere din cauza creșterii cazurilor de COVID-19 în India, al treilea cel mai mare importator de petrol din lume.

Analiștii au spus că unii investitori pot profita de acțiuni, dar sentimentul rămâne pozitiv din cauza ratei crescute de vaccinare împotriva coronavirusului în multe țări.

„Există două motive pentru a rămâne pozitiv în ceea ce privește acțiunile și mărfurile”, a spus Masayuki Kichikawa, macro strateg principal la Sumitomo Mitsui Asset Management Co din Tokyo.

„Este probabil ca economia globală să se consolideze și multe economii avansate se îndreaptă spre o redeschidere din cauza progreselor în vaccinări”.

Cu toate acestea, în ciuda semnelor pline de speranță, o sesiune pe Wall Street nu a reușit să inspire piețele asiatice. S&P 500 și Nasdaq s-au închis luni la recorduri, alimentate de stocurile de creștere grea înaintea unui potop de rapoarte de câștiguri săptămâna aceasta. Media industrială Dow Jones s-a încheiat cu 0,18% mai slabă.

În comerțul extins, Tesla a scăzut cu aproximativ 0,4% chiar și după ce producătorul de mașini electrice a depășit așteptările Wall Street pentru veniturile din primul trimestru.

Sentimentul pentru acțiuni pe multe piețe s-a îmbunătățit constant luna aceasta datorită așteptărilor că ratele crescute de vaccinare vor permite mai multor economii să reia activitatea normală.

Cu toate acestea, un domeniu de îngrijorare este India, care se confruntă cu un val de infecții cu coronavirus care i-a copleșit sistemul de sănătate.
Mulți investitori au rămas pe margine înainte de o întâlnire a Fed care se încheie miercuri, unde se așteaptă ca banca centrală americană să confirme că va menține cu politica sa monetară ușoară pentru a sprijini economia.

Comercianții de obligațiuni urmăresc, de asemenea, îndeaproape o licitație de 62 de miliarde de dolari a Trezoreriei SUA pe șapte ani, marți mai târziu.

Trezoreria a văzut o cerere foarte slabă la o licitație de datorie de șapte ani în februarie, care a declanșat o vânzare brutală pe piață pe tot globul. Notele au văzut, de asemenea, o cerere caldă, deși îmbunătățită, în martie.

Înaintea rezultatelor licitației, randamentele pe șapte ani au crescut până la 1,2689%, în timp ce randamentele de referință pe 10 ani au crescut ușor până la 1,5755%.

Dolarul a fost cuprins într-un interval îngust, deoarece comercianții au evitat să ia poziții mari înainte de licitația de obligațiuni și de întâlnirea Fed.

Yenul s-a tranzacționat aproape de un maxim de șapte săptămâni față de dolar înainte ca o reuniune a Băncii Japoniei să se încheie marți mai târziu. Nu sunt așteptate schimbări majore, dar factorii de decizie politică sunt susceptibili să își reducă previziunile de prețuri de consum.

Produsul brut din SUA a crescut cu 0,26% până la 62,07 dolari pe baril, iar brutul Brent a crescut cu 0,29% până la 65,84 dolari pe baril, dar sărutul din petrol ar putea fi limitat din cauza îngrijorărilor legate de restituirea restricțiilor de călătorie ca răspuns la creșterea coronavirusului din India.

Bitcoin a fost puțin schimbat la 53.851 dolari. Cea mai populară criptomonedă din lume a crescut cu aproape 10% luni, după cinci zile consecutive de pierderi, după rapoartele că JPMorgan Chase intenționează să ofere un fond Bitcoin gestionat.

Bitcoin a scăzut aproape o cincime din succesul său din toate timpurile la începutul acestei luni.

Activul digital rival Ether a fost constant la 2.514 USD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata