Ce trenduri se conturează în 2022, din punct de vedere al angajatorilor şi angajaţilor

15

Tot mai mulți angajați și angajatori își conturează în această perioadă rezoluțiile pentru 2022, considerat un an care se conturează tot în jurul pandemiei.

Deși reprezentanții OMS se declară optimiști și arată că 2022 ar putea fi anul în care pandemia ar putea fi învinsă, lipsa de predictictibilitate și efectele unor restricții ulterioare va genera noi valuri de incertitudini în economiile din întreaga lume.

Astfel, Florin Godean, Country manager Adecco România, spune  „Anul 2022 va fi marcat de multă incertitudine din păcate în piața muncii și în economie. Un trend specific pieței muncii din 2021 și care se va menține și anul următor este cel al șomajului redus și al lipsei forței de muncă în unele sectoare precum producție, manufactură, HoRoCa (în special în timpul sezonului estival), transporturi sau logistică. Și la fel ca 2021, piața muncii din 2022 va fi influențată de evoluția pandemiei”.

Tot despre aceast tendinţe, Ciprian Dascălu  country managerul Adecco România, preciza,”Un indicator conex din piața muncii pe care ar trebui să-l urmărim pentru a intui încotro se îndreaptă economia și societatea românească în 2022, este inflația și modul în care ea va influența costurile de zi cu zi. O inflație crescută va pune presiune pe oferta salarială din piața locală, indiferent de sector sau domeniu economic. Ideea lui Ciprian Dascălu este aceia că instituția din care face parte se așteaptă la o presiune pe creșterea salariilor nominale din cauza presiunilor inflaționiste.

În plus, o altă temere care va apărea și va afecta companiile face referire la organizațiile care și-au supraevaluat valoarea sericiilor și și-au crescut prețurile fără să investească în valoarea adăugată. Acest lucru alături de inflația în creștere va aduce după sine multă incertidine în rândul angajatorilor și angajaților.

Acest climat instabil care s-a creat în economia românească în 2021 și care s-a resimțit și în piața muncii ar putea fi diminuat în 2022 dacă autoritățile ar putea ajuta mai mult companiile și antreprenorii în a le asigura un climat de stabilitate și predictibilitate fiscală.

Ptintr- o îmbunătățire a modului de gestionare a pandemiei și o mai mare încurajare a imunizării împotriva COVID-19, de altfel, acestea sunt elementele esențiale, pe care statul ar trebui să le aibă în vedere în 2022, pentru un grad mai mare de stabilitate în piața muncii și în societatea în ansamblul ei.

Munca remote și munca hibrid: „Alegerea aparține angajatului”

Pentru munca remote  s-a reconfigurat deja tabloul de lucru de doi ani și a schimbat nu doar modul în care ducem la bun sfârșit anumite sarcini, ci ci modalitatea prin un manager își exercită rolul clasic.

Iar, cu siguranța sistemul de muncă hibrid este o realitate cu care managerii și angajatorii lor trebuie să se obișnuiască, pentru că, așa cum arată studiile, angajații nu vor mai fi dispuși să rămână în companiile care forțează angajații să vină la birou, atunci când acest lucru nu mai este necesar. Alegerea aparține angajatului, nu angajatorului. Iar companiile care nu vor fi flexibile în această privință, vor pierde angajații valoroși și, pe termen lung, nu vor putea  rezista.

În contextul actual al muncii, la fel ca în anii precedenți, joburile în care angajații vor fi cel mai bine plătiți, vor fi și cele în care se va aduce cea mai mare valoare adăugată.

Despre acest lucru, specialiștii de la Adecco România au identificat următoarele joburi:

  • Cyber Security Officer
  • Inginer Automatist
  • PL/SQL Software Developer
  • Sef Laborator Microbiologie
  • Profesor universitar cu toate gradele luate

Aşadar, „Desigur în toate exemplele de mai sus există diferențe în funcție de locație, nivel de experiență și compania care angajează”, a precizat Florin Godean.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata