Elon Musk ar fi identificat, un potențial succesor pentru funcția de CEO al Tesla

40

Elon Musk ar fi identificat în ultimele luni un potențial succesor pentru funcția de CEO al Tesla, a declarat James Murdoch, un director în cadrul companiei, în instanță. De asemenea, fondatorul Tesla, care este CEO al Twitter și al companiei de rachete Space X, a declarat că, de fapt, nu vrea să fie CEO al niciunei companii.

astfel, James Murdoch, un membru al consiliului de administrație al Tesla, a declarat miercuri în instanță că directorul general Elon Musk a identificat în ultimele luni o persoană ca potențial succesor la conducerea producătorului de automobile electrice.

Un nou CEO pentru Tesla

însă, James Murdoch nu a menționat numele potențialului succesor, acesta a depus mărturie într-un proces privind pachetul salarial al lui Musk pentru 2018 la Tesla, scrie Reuters.

Când avocatul unui reclamant i-a cerut să confirme că Musk nu a identificat niciodată pe cineva ca potențial succesor al CEO, Murdoch a spus: „De fapt, a făcut-o”, adăugând că acest lucru s-a întâmplat în „ultimele câteva luni”.

În contextul responsabilităţilor, unii investitori Tesla sunt îngrijorați, dacă Musk se poate concentra în mod adecvat asupra rolului său de CEO al celui mai valoros producător auto din lume, după ce a preluat Twitter.

În plus, Murdoch a declarat că Musk a pus unii ingineri Tesla să lucreze la Twitter, situație pe care consiliul de administrație o monitorizează.

La rândul său, Antonio Gracias, un prieten vechi al lui Musk care a fost, de asemenea, membru al consiliului de administrație al Tesla din 2007 până în 2021, a declarat că au existat discuții privind găsirea unui „director general administrativ” care să supravegheze vânzările, finanțele și resursele umane „astfel încât Musk să își poată concentra timpul ca director de produs, care este funcția sa cea mai vitală”. Dar a adăugat că nu au putut găsi unul, fără a detalia momentul discuțiilor.

 Elon Musk nu vrea să fie CEO al vreunei companii

Concret, Elon Musk, care este CEO al Twitter și al companiei de rachete Space X, printre altele, a declarat: „Sincer, nu vreau să fiu CEO al niciunei companii”.

În acest sens, Musk a declarat că se așteaptă să își reducă timpul petrecut la Twitter și, în cele din urmă, să găsească un nou lider care să conducă compania de social media.

De altfel, acesta a făcut aceste remarci în timp ce depunea mărturie în fața unui tribunal din Delaware pentru a se apăra de acuzațiile potrivit cărora pachetul său salarial de 56 de miliarde de dolari la Tesla s-a bazat pe obiective de performanță ușor de atins și a fost aprobat de un consiliu de administrație conform.

Cu toate acestea, Musk a declarat ulterior, într-un tweet, că va continua să conducă Twitter până când aceasta se va afla într-un loc puternic, deși acest lucru „va dura ceva timp”.

La întâlnirea acționarilor Tesla din august, Musk a fost întrebat despre planul de succesiune și a răspuns că intenționează să rămână la Tesla „atâta timp cât pot fi util”.

La acea vreme, Musk a mai spus: „Avem o echipă foarte talentată aici. Deci cred că Tesla ar continua să se descurce foarte bine chiar dacă aș fi răpit de extratereștri sau dacă m-aș întoarce pe planeta mea natală”.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro