Fostul premier al României, Mihai Tudose, a criticat în termeni duri Planul Național de Redresare și Reziliență

Foto: zf.ro
42

În opinia sa, fostul premier al României, Mihai Tudose, a criticat în termeni duri Planul Național de Redresare și Reziliență al României predat de fosta guvernare la Bruxelles.

Astfel, „A fost un plan extraordinar de prost făcut de domnul Ghinea, de USR și de domnul Cîțu. Că d-asta au plecat până la urmă. A fost atât de bun încât a fost printre ultimele aprobate. Și mai era în analiză. Ăsta a fost USR pentru istoria României.”, este de părere europarlamentarul PSD, care consideră că în afară de Cîțu, PNL nu a avut prea mare contribuție la elaborarea PNRR.

Niciun ban pentru Agricultură

În cadrul PNRR, pe lângă angajamentele aberante care vizează blocarea creșterii pensiilor până în 2070, Mihai Tudose nu înțelege de ce România e singura țară care n-a cerut bani pentru Agricultură.

În afirmaţiile sale, „Să n-ai tu în planul ăla un ban pentru Agricultură? Nu un leu, un ban! De ce nu vedeți câte țări din Uniunea Europeană iau banii din Agricultură? Toate. Cu excepția noastră.”, a mai spus fostul premier al României.

Ce (nu) a mai găsit Alexandru Rafila la ministerul Sănătății? 

În contextul ministerial, „Când a venit la minister, i-a luat o săptămână să găsească PNRR pe sănătate. Era pe un stick și plecase ăla cu el. Fugise cu trotineta… Nu era PNRR în minister.”, a dezvăluit europarlamentarul PSD.

Însă, după ce stick-ul a fost recuperat, ministrul Rafila și-a dat seama de ce s-ar fi dorit ca informațiile de pe acel dispozitiv să nu se afle, întrucât conținea o listă specială, destinată obținerii de fonduri de la PNRR.

„O listă cu spitale fantomă, unele nici nu sunt. Adică trebuie îmbunătățite și ele nu mai sunt spitale. A doua chestie, tot la spitale. Nu poți să ai într-un județ 5 spitale și în 20 de județe nimic, nici măcar un dispensar că planul ăsta de reziliență și redresare trebuie să asigure dezvoltarea uniformă a țării.”, consideră fostul premier, Mihai Tudose.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata