Berceanu: Nu pot acorda majorări salariale de 50% angajaţilor de la Metrou

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat miercuri (11 noiembrie 2009) ca cererile de majorari salariale ale angajatilor Metrorex sunt exagerate si ca bugetul nu permite o majorare salariala de 26%, care impreuna cu majorarea deja obtinuta de acest an de angajati ar face ca salariile sa creasca cu 50%.

“Înteleg ca fac greva de avertisment si ma consider foarte avertizat, dar nu pot sa le acord nicio majorare salariala, mai ales ca, pe lânga cei 23% obtinuti ca majorare pe 2009, pe 2010 salariile ar creste cu inca 26%. Si mie mi-ar placea sa-mi creasca salariul cu 50% de la an la an, dar nu exista posibilitati”, a spus ministrul Transporturilor.

Acesta a precizat ca Guvernul va adopta in sedinta de miercuri bugetul Metrorex pe anul 2009, care nu fusese aprobat din cauza faptului ca Fondul Monetar International nu cazuse de acord asupra modului in care a crescut fondul de salarii, insa a precizat ca bugetul pe 2010 al regiei va fi adoptat dupa ce va exista un buget general pe anul viitor.
Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Radoi, a anuntat ca metroul bucurestean nu va fi functional joi, 12 noiembrie, intre orele 4,00 si 6,00, intrucât angajatii se vor afla in greva de avertisment.

Contractul Colectiv de Munca al angajatilor de la metrou a expirat la 1 noiembrie 2009. În cadrul negocierilor cu administratia sindicalistii au cerut o majorare salariala direct proportionala cu inflatia si devalorizarea leului, precum si imbunatatirea conditiilor de munca. Luni, in cadrul concilierii care a avut loc la sediul Metrorex, in prezenta reprezentantilor Camerei de Munca Bucuresti nu s-a ajuns la nicio intelegere, sindicalistii fiind decisi sa declanseze greva de avertisment, iar saptamâna viitoare sa intre in greva generala.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata