Germania ar putea să fie lovită de o pană de curent și să rămână în beznă totală

37

În prezent, Germania se confruntă cu o situație foarte dificilă. Actuala criză energetică care se profilează ar putea pune probleme grave rețelei electrice a țării. Un oficial important a avertizat asupra riscului ca una dintre cele mai mari economii ale Europei să fie lovită de o pană de curent și să rămână în beznă totală.

Pe măsură ce iarna se apropie, o mare întrebare stă pe buzele tuturor. Ce risc există ca cea mai puternică economii ale Europei să rămână în beznă totală și să se confrunte cu un blackout total.

Astfel că în goana disperată de a se pregăti pentru venirea sezonului rece, germanii au luat măsuri radicale. Un număr important al populației a început să cumpere calorifere electrice. Ei speră că, astfel, nu vor fi nevoiți să înghețe în casele și apartamentele lor dacă apar lipsuri de gaz.

Însă, în fața unei astfel de acțiuni, se naște o nouă problemă. Cât de puternică este rețeaua electrică a Germaniei pentru a face față unui număr mare de calorifere electrice în casele locuitorilor? Ce risc există în fața producerii unui blackout?

Criză energetică ar putea pune probleme grave rețelei electrice a Germaniei

În estimările sale, un oficial de rang înalt a arătat că rețeaua electrică germană este mult mai fragilă decât cred mulți. În îngrijorarea sa, dacă cetățenii apelează la calorifere electrice, aceasta poate duce la întreruperi de curent și la prăbușirea rețelei. Astfel, cel care a tras semnalul de alarmă este Peter Lautz, șeful companiei de utilități Stadtwerke Wiesbaden Netz. Această companie este cea care furnizează energie electrică pentru 170.000 de clienți.

În acest sens, Peter Lautz a explicat că actuala criză energetică care se profilează ar putea pune probleme grave rețelei electrice a țării.

În contextul social, oficialul german a susținut că caloriferele electrice care pot fi conectate ar putea duce la o supraîncărcare a rețelei, mai ales dacă un număr mare de persoane folosesc dispozitivele în același timp cu scăderea temperaturii, potrivit unui raport al postului public german ZDF.

Deși s-ar putea să existe sceptici care se întreabă dacă respectivele calorifere electrice ar putea cu adevărat să blocheze rețeaua, Lautz a declarat că aceste încălzitoare mici consumă o cantitate uriașă de energie, între 1.000 și 3.000 de wați.

Astfel, „Dacă toată lumea ar porni un calorifer cu ventilator acasă, ar însemna că ar trebui să dublăm aproape structura de rețea existentă pe fiecare stradă”, a spus el.

Panele de curent ar da o lovitură uriașă celei mai puternice economii ale Europei

În momentul de faţă, aproximativ 20 de milioane de gospodării din Germania se încălzesc cu gaz. Astfel, Peter Lautz a arătat că, dacă fiecare a doua gospodărie ar porni un radiator într-o zi rece de iarnă, acest lucru ar duce la un consum suplimentar de energie de 20 gigawați.

Însă presupusa pană de curent nu ar afecta doar gospodăriile private, ci ar afecta și infrastructura germană, inclusiv sistemele de plată în numerar, rețelele de telefonie mobilă și iluminatul stradal.

Un alt avertisment îi aparține lui Martin Kleimaier de la Asociația de Inginerie Electrică (VDE). Aceste rețele ar putea fi, de asemenea, oprite pentru perioade lungi de timp.

În plus şi creșterea vehiculelor electrice prezintă, de asemenea, probleme similare pentru rețeaua electrică a Germaniei. Experții fac eforturi pentru o rețea electrică digitală inteligentă, care să includă contoare care pot opri anumite părți ale rețelei fără a amenința întreaga rețea.

În acest sens, Kleinmaier a susținut că milioane de vehicule electrice sunt planificate pentru viitor, iar rețeaua trebuie modernizată urgent, pentru a evita întreruperile potențial devastatoare, a notat RMX.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata