În România, guvernul Nicolae Ciucă pregătește remanierea mai multor miniștri

Foto: ordinea.ro
26

Pe scena politică din România, guvernul şi premierul Nicolae Ciucă ar avea în plan să îi dea afară pe toți miniștrii care nu au reușit să facă performanță în funcție, sau care ar fi fost implicați în scandaluri.

În acest sens, unele surse politice au declarat că un nume aflat pe lista neagră a premierului ar fi ministrul UDMR al Sportului, Eduard Novak. În plus, aceleași surse mai susțin că pe listă s-ar mai regăsi alți doi miniștri, unul dintre ei fiind de la PSD, iar altul de la PNL.

În contextul activităţilor, guvernul condus de Nicolae Ciucă urmează să reînnoiască evaluările făcute, iar fiecare partid membru din coaliția de guvernare ar urma să schimbe unul dintre miniștri.

Pe cine va da afară premierul Nicolae Ciucă?

Din punct de vedere politico-profesional, în ceea ce privește motivele care i-au adus pe cei trei miniștri pe lista pe neagă a premierului, în cazul lui Eduard Novak, lucrurile sunt destul de clare. Mai exact, se pare că acesta ar fi fost implicat în mai multe scandaluri în ultimele șase luni de mandat, drept urmare, evaluarea sa nu a avut un rezultat favorabil.

Mai mult, sursele politice spun că la o emisiune televizată, ministrul Sportului a refuzat să recite versurile imnului României și încă nu este clar nici acum dacă acesta nu le-a știut, de fapt, sau pur și simplu a refuzat din propria inițiativă să le rostească, arată Antena 3.

Un alt moment care l-ar fi adus pe lista neagră pe Eduard Novak ar fi fost cel în care, după Campionatul de Natație de la Budapesta, la întoarcerea în țară, Robert Glință nici nu a fost măcar menționat de ministrul Sportului, deși era prezent la aeroport. În acest sens, mama sportivului i-a adresat atunci un mesaj dur ministrului Sportului.

Eduard Novak a ofensat conducerea UDMR

Pe lângă situațiile din spațiul public însă, sursele politice spun că nici măcar în interiorul UDMR, Eduard Novak nu ar fi văzut cu ochi atât de buni, ci din contră, ar fi ofensat conducerea formațiunii politice.

În plus, un alt eveniment în care Eduard Novak a ajuns din nou în centrul atenției a fost la meciul de hochei dintre România și Ungaria, moment în care a cântat împreună cu tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

Cea mai recentă ”scăpare” a ministrului a fost un ordin controversat conform căruia echipele și sporturile de echipă sunt obligate ca 40% dintre sportivi să fie jucători români. Odată făcut public ordinul, un val de nemulțumiri a venit din partea personalităților sportive, dar și a conducerii mai multor cluburi.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata