Orban și Trump pun la cale noua ordine mondială

Foto: g4media.ro
215

Premierul maghiar Viktor Orban i-a făcut o vizită în SUA fostului preşedinte american Donald Trump. E o vizită care trebuie urmărită cu mare atenție, căci poate anunța schimbări istorice. În vremea asta, politicienii noștri ne mențin într-o zonă mediocră, însă noile direcții ale geopoliticii mondiale, dar și locul care îi revine României, urmează să aflăm.

În opinia jurnaliștilor din Români, ei au căzut de acord că indiferent de criticile care i se aduc,  este clar că premierul ungar Viktor Orban joacă tare.

Orban e lider regional și are un mare aliat, Trump

S-a impus deja ca lider regional, iar cărțile riscante pe care le joacă și mesajele controversate nu fac altceva decât să îi sporească notorietatea, a arătat moderatorul. Turcescu a observat că apropierea evidentă dintre Orban și fostul președinte Donald Trump anunță lucruri mari pentru doctrina conservatoare, aflată din nou în ascensiune  pe scena mondială, după o perioadă în care mișcările globaliste au ținut prim-planul.

Ciutacu: A durat 3-4 zile până când s-a trezit elita noastră politică

În opinia jurnalistului de televiziune Victor Ciutacu, e absolut regretabil că în vreme ce premierul Ungariei face și desface în politica mondială, clasa politică autohtonă strălucește printr-o prestație mediocră, vizibilă prin reacțiile tardive la scandalul de la Tușnad.

În comentariile sale, „A durat 3-4 zile până când s-a trezit elita noastră politică. Dulapului de la Cotroceni (n.r. – Iohannis) i-a  luat 8 zile”, a punctat ironic Ciutacu. Acesta crede că politicienii români au o memorie foarte scurtă. „Vă mai amintiți când Orban era marele prieten al românilor? Pe vremea PSD (n.r. – când PSD era la guvernare, în epoca Dragnea), Orban era o lumină a democrației”. Totuși, în momentul de față premierul Ungariei e foarte puternic pe plan internațional, crede jurnalistul de televiziune.

Strategia abilă a Ungariei  în Ardeal

La rândul său, redactorul-șef Ziuanews.ro, Bogdan Comaroni, crede că dincolo de discursurile politicianiste, este evidentă intenția Ungariei de a deveni dominantă în Ardeal. Practic, toate investițiile și acțiunile întreprinse de maghiari în România au fost o strategie bine pusă la punct. „A fost o săptămână în care Orban a fost președintele României”

Hoandră: De 10-15 ani ei cumpără Transilvania

În contextul investiţiilor, după opinia lui Comaroni și a scriitorul clujean Octavian Hoandră, bun cunoscător al situației din Ardeal, acesta a criticat prestația slabă a politicienilor care ne reprezintă. „Niciun politician român nu a observat că Orban își dorește Transilvania. Ce lămuriri mai așteaptă românii de la Kelemen Hunor? De 10-15 ani ei cumpără Transilvania”, a conchis jurnalistul din Cluj.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata