Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei: „Rusia va fi mai slabă”

28

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, care vor fi valabile în toată Europa.

Astfel, „Şi toţi cei din Ucraina şi toţi cei din lumea liberă trebuie să facă totul pentru ca Rusia şi cei care susţin războiul să plătească un preţ şi mai mare pentru teroarea de stat a Rusiei”, a declarat, duminică, liderul de la Kiev.

Concret, Volodimir Zelenski a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, iar noile sancțiuni îi vor face pe cetățenii ruși să se simtă responsabili pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina deoarece „dacă ai cetăţenie rusă şi rămâi tăcut, asta înseamnă că nu lupţi, că susţii ce se întâmplă” în Ucraina.

În precizările sale, „Lucrăm pentru noi sancţiuni pentru Rusia şi pentru stimularea cetăţenilor statului terorist să îşi simtă partea de responsabillitate pentru ce se întâmplă. Discuţia despre restricţiile cu privire la viză în Europa pentru deţinătorii de paşaport rusesc se extinde în fiecare zi, se alătură noi state şi noi politicieni. În cele din urmă, ar putea duce la deciziile corespunzătoare.

Le sunt recunoscător ofiţerilor noştri de la informaţii, poliţiştilor, jurnaliştilor şi tuturor celor care muncesc pentru stabilirea datelor complete despre ucigaşii ruşi. (…) Trebuie să ne amintim că atunci când răul ajunge la asemenea proporţii, tăcerea oamenilor se apropie de nivelul complicităţii.

Dacă ai cetăţenie rusă şi rămâi tăcut, asta înseamnă că nu lupţi, că susţii ce se întâmplă. Şi indiferent unde eşti, în Rusia şi în străinătate – vocea ta ar trebui să susţină Ucraina, drept urmare să fie împotriva războiului”, a spus președintele Ucrainei, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook.

Volodimir Zelenski spune că Rusia trebuie să plătească un preţ şi mai mare pentru teroare

Chiar dacă armata ucraineană a înregistrat câteva pierderi pe frontul de luptă, oamenii continuă să lupte pentru a obține pacea mult dorită, a explicat Volodimir Zelenski.

Aşadar, „Până acum, Rusia crede în teroare, rămâne sub efectul iluziitor propagandistice şi încă speră că poate reuşi ceva prin diverse forme de şantaj. Nu va fi aşa. Trebuie să ne apărăm, trebuie să răspundem oricărei manifestări a terorismului, tuturor bombardamentelor.

Din nefericire, avem pierderi. Însă trebuie să luptăm pe toate fronturile, să ne întărim statul cât de mult posibil, să ne păstrăm unitatea şi să atragem şi mai multe ţări în coaliţia noastră antirăzboi.

Cu cât va fi Ucraina mai puternică, cu atât va fi Rusia mai slabă şi, drept urmare, va dura războiul mai puţin. Şi toţi cei din Ucraina şi toţi cei din lumea liberă trebuie să facă totul pentru ca Rusia şi cei care susţin războiul să plătească un preţ şi mai mare pentru teroarea de stat a Rusiei”, a completat liderul de la Kiev.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata